Печат
Категория: Създадена на Четвъртък, 12 Септември 2013 Написана от BurgasArt

 Психологът обеща да публикува робските договори, които са подписали участниците в подобни риалита.

 Интервю на Димитър Мишев (в. "Компас") с популярния психолог и писател 

Еленко Ангелов е като рицар, който воюва срещу лъжите на «Големия брат» и матрицата, в която живеем. Това е точно така, както са го описали братя Уашовски в едноименната кинотрилогия, уточнява той. Единственият начин да бъдем щастливи е като се осланяме на древното индийско учение “Дхарма”.

Във „2-ра безплатна обиколка около Слънцето“, която предстои да излезе скоро по книжарниците, психологът, писател, радиоводещ и мотивационен лектор пише, че „Любовта е щит, хуморът е меч, самоиронията е ризница. Твърдоглав като Дон Кихот, безсрамен като маркиз Дьо Сад, нагъл като барон Мюнхаузен съм, само когато правя света по-щастливо и красиво място за нас, аристократите по природа!”, споделя Еленко Ангелов.

Той е завършил психология в Благоевградския университет. За него авторът на световния бестселър “Метатайната” д-р Мел Гил казва, че e един от най-добрите психолози и e много ценен за страната си. Тoй ще стане суперзвезда в професията си, прогнозира д-р Гил, който е известен и като гуру на Опра Уинфри, на Арнолд Шварценегер и на Мел Гибсън.

Наскоро обяви, че има много добра обратна връзка с хората, които са присъствали в над 100 семинара и обучения, които е провел миналата година във всички сфери на бизнеса и това дава повода за „Новата психология на успеха“ - темата на следващия голям бизнес семинар, който психологът е посветил на психологическите основи на успеха, мотивацията, ефективността, кариерното развитие, хармонията на работното място и извън него и постигането на баланс между работа и личен живот и ядрото на семинара – техники как да сме успешни пред малка и голяма публика. Повече за събитието може да разберете от сайта superseminar.eu.

Поводът за разговора ни бе аквариумът на “Биг Брадър”, в който вече втора седмица живеят воинът на светлината Евгени Джерманов, плейбоят Радослав Капанов, съществото с неясен пол Лилия Иванова, модният дизайнер Марио Владимиров, арменката със сирийски корени Лена Казасян и блондинката Надежда Господинова, която предпочита всички да я наричат “хубавото Наде”.


-Шестима чешити събра „Големият брат“ в Стъклената къща, която прилича повече на аквариум. Единият от съквартирантите е плейбой, другият бил воин на светлината, а се маскира като орки, защото бил фен на «Властелинът на пръстените». Третият е същество, което се самоопределя като гей, а четвъртият - моден дизайнер, избягал от Германия и татуирал на ръката си “обичам сестра си”. Чалгаджийката Надежда пък е в шоуто, за да флиртува, а най-симпатична е 18-годишната Лена Казасян, която е представена от продуцентите като мъжко момиче, способно да тушира всеки. Какво е „Биг Брадър” – шоу или диагноза?

 

- Мога да кажа очевадното – в 90 процента шоута като „Биг Брадър” са достатъчната доза опиум за масите, които да се вълнуват, псуват и забавляват с битовиЗМИИТЕ в Къщата и на сутринта да продължат да продават будния си млад живот на безценица, за да обслужват престъпните си кредити. В 10 % „Биг Брадър” е сверяване на часовника докъде стига вече наглостта на матрицата.

- На семинара „Вкусни рецепти за лично щастие и мотивация” в Бургас неотдавна ти беше казал перифразирайки Гьоте, че глупаците са най-големите ни врагове, защото освен от времето, ни крадат и от настроението. Сценарият е глупав, но хиляди българи си пускат телевизора с надеждата да разберат кой кого ще прекара. Продуцентите на „Биг Брадър” се надяват да убедят хората, че зад стъклените стени е поставено обществото ни, но там сякаш е заключена простотията. Кое е най-доброто оръжие срещу лъжите на «Големия брат»?

- Тук ще отговори егото ми с цитат от предстоящата ми за отпечатване от BOOKTRADING книга „2-ра безплатна обиколка около Слънцето“: РиЦАР

Любовта е щит, хуморът е меч, самоиронията е ризница!

Твърдоглав като Дон Кихот, безсрамен като маркиз Дьо Сад, нагъл като барон Мюнхаузен съм, само когато правя света по-щастливо и красиво място за нас, аристократите по природа!

 -Дизайнерът Марио Владимиров, който мечтае за стане актьор, сподели при влизането в Стъклената къща, че шопингът е голямата му страст. За един ден изхарчил заплатата си от 1200 евро, за да си купи един чифт дънки в Германия и се оплаква, че бившето му гадже имало сериозна връзка с друг мъж, но се надявал да си я върне. Като психолог какво би го посъветвал?

- Да продължава да използва ситна шкурка вместо салфетки... Но съветвам само ако лично поискат помощта ми!

- Плейбоят от египетски произход Радослав Капанов твърди, че перфектният секс е само този, който той прави, но се оплаква, че биологическите му родители са го зарязали, когато е бил на три години. Той обяви, че влиза в шоуто, за да разбие представата за жените. Според него любовта я няма, а жените искат само пари. Нормално ли е един плейбой да си губи времето в аквариума, за да се хвали, че бил любимец на жените?

- Моля те, без коментар, нормално ли е да влизаш в аквариум!? Вече всеки не просто има своите 15 мин. слава, а и нужната гилотина онлайн за това.

- Съществото Лилия Иванова от „Биг Брадър” се самоопределя като гей, но твърди, че е жената, която е най-наясно със себе си. Чалгаджийката пък, която предпочита да я наричат хубавото Наде, още с появата си в стъкления дом нарече плейбоя «шоколадов бонбон». И двете са в шоуто, за да се забавляват. Вярваш ли, че зрителят ще ги изтърпи до финала на „Биг Брадър”, след който само един от съквартирантите ще се класира за ВИП Брадър?

 -Това е масов продукт, и масите ще си го консумират докрай дори ще искат и бонус.

- Името на шоуто произлиза от романа 1984 на Джордж Оруел, в който «Големият брат»  е диктатор, който управлява като непрекъснато наблюдава поданиците си чрез техните телевизионни екрани и им напомня това с фразата "Той те наблюдава!". Неотдавна ти беше заявил, че Големият брат е голям задник, в който се крият рептилите. Ще успее ли мисията на влечугоподобните и елитът или човечеството най-после ще се събуди и ще открие истината?

- Все повече хора разпознават човекоподобните, които действат основно със своя „Р-комлекс“ – рептилския си мозък /най-древната част на мозъка/. На практика тези хора са змейове с човешки облик. Иска ми се да е по-бърз процеса не само на събуждане, а и на адекватни действия на повече будни хора срещу безумията на тази планета. Това е процес... Канен съм в подобни шоута и съм водил преговори, които приключват дори с предварителния разговор, не съм подписвал никакви договори за конфиденциалност и обещах в групите си във фейсбук от края на септември да публикувам откъси от откачените робски договори, които са подписали всички участници. Ще си обясните наистина всичко за поведението на героите в къщата... с всичките унизителни клаузи и безумно големи неустойки за неподчинение... и всичко това за смешно малко пари и кална слава. 

- Как върви вашата „1-на безплатна обиколка около Слънцето“?

- Готова е вече и трета част. Радва се на популярност и набира своите ПОчитатели.

- Кога ще е премиерата й в Бургас?

- Все още няма твърда дата, заради мои медийни проекти и вече поети ангажименти в чужбина, но обещанието си е обещание. Сега за мен семинарът ми в София на 26 септември е най-важно.

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...