Печат
Категория: Създадена на Неделя, 12 Февруари 2017 Написана от BurgasArt

Всички известни българи, които съм рисувал, споделят рисунките ми в социалните мрежи, споделя ученикът от Търговската гимназия Велин Георгиев 
„Това, за което мечтаех, се осъществи“, сподели в интервю за в. „Компас“ талантливият ученик от Търговската гимназия Велин Георгиев, който рисува портрети на известни личности от света на модата и шоубизнеса. Велин учи икономика и мениджмънт, а призванието му е да рисува. Световната рекламна индустрия проявява интерес към него.

„Официално имам възложена поръчка от австралийски бранд, от който семейство Кардашиян поръчват възглавниците си. Те ми предложиха да направя илюстрации, които те да принтират и да бъдат изпратени като подарък“, споделя наскоро в интервю за бТВ 17-годишният бургазлия.
Мечтата му е да бъде забелязан от музикалната икона Риана и да работи по проекти, свързани с нейното лице. 

/Интервю на Димитър Мишев за в. "Компас" с талантливия художник / 

-Американската реалити икона и модел Кайли Дженър и повечето от българските звезди (Михаела Филева, Галена, Гери-Никол, Емил Конрад и др.) са вече сред почитателите Ви. Кайли публикува интервю с вас в сайта и приложението си. За какво мечтае един тийнейджър, влязъл в света на големите звезди?

-Когато виждам, че нещата които правя, се харесват от много хора и съм забелязан от един от най-известните модели, работещ с най-големите световни марки, мисля, че това, за което мечтаех, се осъществи. Идва ред на следващата цел.
-Каква е тя?
-Музикалната икона Риана да ме забележи и да работя с още световни лейбъли.
-Как се стигна до поръчката от австралийски бранд, от който семейство Кардашиян/Дженър поръчват възглавниците си?
-След като Кайли Дженър публикува интервюто и рисунките ми в сайта си, от бранда се свързаха с мен с предложение, което нямаше как да откажа. Направихме лимитирана серия възглавници с ликовете на сестрите Кардашиян/Дженър, които скоро ще им бъдат изпратени.
-Всички звезди, които сте рисували ли приемат с възторг творбите Ви?
-Не намирам за нормално всичко да се приема с възторг и не се стремя към това. Правя нещата според това как ми харесва, останалото не зависи от мен! Но бих се похвалил, че всички български звезди, които съм нарисувал, са споделили рисунките ми в социалните мрежи.
-Ученик сте в Търговската гимназия, а рисуването е Вашето призвание. В каква специалност сте? Не се ли чувствате прецакан?
-Уча икономика и мениджмънт и мисля, че това само би ми помогнало за в бъдеще, макар че сега ми е трудно да съчетавам рисуването с икономиката.
-Вашите приятели в училищния клуб по рисуване, на който сте ментор, какво ви казаха, след като разбраха, че световната рекламна индустрия проявява интерес към Вас?
-Радват се и ми пожелават още много успехи.
-Каква е тайната на успеха?
-Успехът е субективно понятие за всеки. За мен безспорно е труд и постоянство. Само с талант и мечти не би се получило.
-Планирате ли изложба с вашите приятели от клуба?
-Да, разбира се. До пролетта мислим да реализираме събитието. Искам да покажа на моите връстници, че трябва да вярват в себе си и да правят това, което обичат, затова приех да съм ментор на клуба.
-Рисувате само жени. Защо?
-Имам илюстрации и скици на мъже, но рисувам предимно Кайли.
-Кой бе първият Ви модел и как се запалихте по това да рисувате на таблет?
-Може би първата ми илюстрация, която набра доста голяма популярност, беше тази на Галена, както и всички други, които съм правил за нея. Запалих се лятото покрай един приятел, който също прави подобни неща.
-Какво Ви вдъхновява?
-Красивата музика и успелите хора!
-Всички смятат, че няма по-красива жена от българката. Така ли е наистина?
-Жените от всички националности са красиви според мен и не могат да бъдат сравнявани. Но българките безспорно са неповторими!
-Защо посвещавате творбите си предимно на американски звезди?
-Защото там пазарът на изкуството, с което се занимавам, е по-голям и смятам, че има повече възможности да бъде забелязано това, което правя, и да се развивам. Тук, според мен, все още не е толкова популярно това „комерсиално“ изкуство.
-С кого ще сте на 14 февруари?
-С приятели ще празнуваме Трифон Зарезан.
-Грузинският художник-примитивист Нико Пиросманашвили продал всичко, което имал, за да купи цветя за жената, която обича. Той се влюбил в нея от афиш и й подарил „море“ от цветя. На него е посветена песента на Алла Пугачова „Миллион алых роз“. Тази любов само в легендите ли я има?
-Да, по-скоро. Намирам този пример за нереализуем в днешно време. Егоизмът надделява, защото със сигурност ценностите и приоритетите на хората вече са други.
-Много от Вашите съученици, които също обичат Бургас, мечтаят за еднопосочен билет до Лондон, Париж или Ню Йорк. Не Ви ли се иска и на Вас да избягате от страната на мизерията?
-Реалността е такава, каквато си я създадем самите ние. Искам да пътувам и може би да живея в чужбина, но в никакъв случай не бих го нарекъл бягство от мизерията, а по-скоро от страната на „ограничените“ възможности.
-Какво бихте казали на политиците, които превърнаха България в колония и заради които държавата ни е най-бедната в Европа?
-Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава! Гражданите им дават, те взимат. Не намирам грешката в политиците, просто няма достатъчно обединено общество, което да е с ясна позиция.
-А на нашите читатели какво бихте пожелали?
-Здраве и много хъс, за да сбъдват мечтите си! 

Коментари