Печат
Категория: Създадена на Вторник, 17 Октомври 2017 Написана от BurgasArt

Бунтарят измъкнал от затвора шофьора, който му премазал крака, за да не гладува детето му, докато е зад решетките
Интервю на Димитър Мишев с рокера патриот

-Сред братята на вятъра, които обикалят страната със своите мотори, сте може би известен като най-големият бунтар, а за онези, които навярно с мъка носят мазните си шкембета до парламента, вероятно сте най-неудобният заради неудобните въпроси. Кой е най-нелепият отговор, който сте получавал от депутат?
-Сред братята съм известен и като човек, който проявява нетърпимост към властта, към "системата", в която живеем. Далеч съм от мисълта, че съм най-големият бунтар. Има и много други. На един от протестите зададох въпрос на няколко депутати, които се изчервиха и не пожелаха да ми отговорят.

 Попитах ги кога най-сетне ще спрат да се хранят от нещастието на хората и най-вече от нещастието на майките с увредени деца. Това прави ли ги по-щастливи?
Нелепи отговори не съм получавал досега, защото просто не желаят да разговарят с мен. Щом ме видят и бягат.
-С протеза сте, но това не ви пречи да сте на почти всеки протест. Как си обяснявате обаче това, че подтисканият вече 73 години народ е толкова пасивен и оставя разни шмекери, представящи се за спасители на нацията, да го грабят? Обезверени ли сме или будителите свършиха?
-Протезата и не само не са достатъчен повод и причина да не съм на всички протести, които ме засягат по един или друг начин, а народът е обезверен и хванат за "топките", така да се каже. Хората вече са зависими от работа и ангажименти. Доста работодатели не желаят техни служители да ходят по протести, именно защото бизнесът и властта вече са ръка за ръка. От доста таксиметрови шофьори чух, че имали нареждане от най-високо ниво всеки, който излезе на протест, да изхвърча от фирмата на мига. Хората вече са доста обезверени.
-Полицаите тормозят ли ви заради протестните акции, в които участвате?
-Да и даже офицер от СДВР, с който се познаваме лично, ми каза, че са ми вдигнали мерника и е добре да намаля темпото. В 2 часа нощес пред дома ми спря патрул на СДВР и започнаха да се заяждат и в момента, в който им казах, че викам журналисти и мотористи да дойдат за свидетели, си тръгнаха. Снимал съм едно БМВ с двама гавази в него и пратих снимките на офицера от СДВР да ги види. Той ми каза, че са били служители. На въпроса какво търсят няколко дни пред дома ми, той отговори, че били по служба, но не пожела да ми каже дали е свързано с мен или са дебнели нещо друго.
-А на протеста, когато бившият президент Петър Младенов каза „Най-добре танковете да дойдат“ бяхте ли?
-Да. Бях на всички протести в зората на демокрацията, която така и не можа да стъпи никога у нас. Тогава беше излязла почти цяла София. Само болни и сакати гледаха по телевизията какво се случва. Петър Младенов си изпусна нервите и наистина спомена танковете, но го извъртяха със "Станко", за Станко Тодоров ставаше дума. Тогава властта се уплаши наистина.
-Слава Богу, че настоящият президент не е танкист! Ако стане напечено, най-много да вдигне самолета и да поеме по пътя, по който 2 млн. българи избягаха заради мутрите, чалгата, крадливите политици и безкрайния сякаш преход. Какво бихте казал на Радев или на Борисов, ако ви се изпречат на пътя?
-На Радев мога да му пожелая само късмет и да му стисна ръката, защото въпреки че обеща на "Тиквата" да не се кандидатира за президент, той го направи. Трябва да знаете, че Борисов е зодия юнски "Близнаци" и е страшно хитър. Бих го попитал как спи нощно време, след като много българи са напуснали родината си заради него и хората му? Защо за отвлечения Златков младши беше сформирал щаб от бивши ченгета в Банкя, за да умуват как да приключи сагата, а за обикновения българин, чиито деца изчезват, не си мърда и пръста? Толкоз много неща имам да го питам, че няма да ми стигне времето, а на него - нервите да ме изслуша. Имам въпроси за търговията с органи, която процъфтява напоследък, за границата ни, която е като разграден двор. Да вземе да обясни на народа как Европа дава пари само и предимно за пътища и магистрали. Защо на ЕС са и необходими нашите трасета, магистрали, локации и т.н.? Европейците само искат да минават през България безпроблемно, за да си върви импорт -експорта. На онези в Брюксел и Берлин не им пука, че тук умират хора, националност, култура, образование и т.н.
-Българското правителство обяви Русия за най-големият ни враг, защото сме били натовска страна. Това не е ли достойна причина българите да излязат на улицата и да поискат излизане от НАТО?
-Достатъчно е, разбира се, за всяко нещо от национално значение и сигурност да се провежда референдум. Не е нормално шепа идиоти, хванати за топките и оплели се в компромати, да вземат еднолични решения. Това само по себе си е достойно за военен трибунал! Това правителство ни въвлича във война, която нито желаем, нито сме подготвени за нея!
Един бивш министър, който имам честта да познавам лично, ми каза, ще от времето на Жельо Желев от Американското посолство са дошли някакви големци и заявили "Оттук натам поемаме ние нещата". Също така спомена, че на няколко души наши президенти са им очистили децата, именно защото не са следвали инструкции. Сещам се за двама.
-Наскоро премиерът каза, че ако има война с братушките, ще се бием на страната на НАТО. Това принуди Велизар Енчев да попита дали има такива идиоти, които да воюват на Източния фронт и припомни, че дори дори Борис III не изпрати български войници срещу руснаците, въпреки натиска на Хитлер. Една бургаска ясновидка предсказа неотдавна, че през 2019-та войските на пакта ще ударят Русия. Нямате ли усещането, че (не)зависима България пак е избрала грешната страна?
-Премиерът приказва глупости, но нямам идея кой му ги диктува. Това не е негово лично мнение. Мисля че американците го държат с нещо и не само него. А пък България от край време е на грешната страна и не за друго, а защото някой има интерес у нас да цари хаос и анархия. Я си представете, че ние както сме на този златен кръстопът изток- запад с тези природни богатства, минерални извори, залежи от цялата Менделеева таблица, природа и какво ли още не, станем като една Швейцария, да затворим границите и да изгоним чуждите инвеститори!? Тогава, който иска да минава оттук, ще трябва да плаща и да спазва законите! Нали се сещате, че това никак няма да се хареса нито на Запада, нито на Изтока... Някой е хвърлил око на нашата територия и се плащат луди милиони и милиарди да бъдем претопени като нация, защото историята е доказала колко лют народ сме и именно върху това се работи - да бъдем обезверени, смазани и разделени, че да могат да ни овладеят час по-скоро. Добре се справят с това, за съжаление!
-България уж е суверенна страна, но сме по-зависими от всякога. Политиците ни се кланят на Брюксел и Москва, на Вашингтон и Анкара. Наскоро секретарят на Главното мюфтийство призна, че турският Дианет им плаща по 2 млн. евро...
-България е суверенна държава само на хартия и на думи, на практика се превръщаме в чужда територия.
Има цели региони вече, където не се говори български, а само турски език. Масово се изкупуват земи от Турци около водоемите ни, което е много опасно. Не е далече и времето когато едни цигани, роми и какви ли не племена вече ще са повече от нас, но най-страшното е, че ще бъдат вече пълнолетни с право на глас, тоест едни неграмотни, прости и алчни малцинства ще решават кой и как да кове законите.
-Много болка сте преживял в този живот. Как се стигна до ампутацията на крака?
-През 2004 г година ме удари един младеж с жигула. Аз бях с мотора и ми смаза крака, но забелязах че в колата на задната седалка имаше момиченце на около 3-4 години. Година след катастрофата на делото срещу виновния водач, прокурорката му искаше 4 години лишаване от свобода. Аз обаче възразих и казах, че не желая да лежи в затвора, защото не го е направил нарочно. С това няма да ми върне крака, а пък и детето ще гладува, докато бащата е в затвора. Стана скандал в залата и помолих съдията да направим споразумение, на което много се учуди, но така и стана. Чуждото нещастие не ни прави по-щастливи!
-Какво бихте пожелал на нашите читатели?
-Желая им здраве, смях, дълголетие, да пазят майка България и българщината, както имотите си! 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...