Печат
Категория: Създадена на Неделя, 14 Януари 2018 Написана от BurgasArt

Господ може да е българин, ако всеки българин се припознае в енергията на Бог и работим заедно за своето благополучие, добавя тя
Интервю на Димитър Мишев с астропсихолога за в. "Компас"

Астрологът и психолог Даниела Ангелова съветва да бъдем реалисти и да не се оставяме да бъдем манипулирани.
Всеки, който ми се обади по телефона, ще му кажа нещо лично за 2018 г. обеща дамата, коятао прави хороскопите за в. „Компас“ и води рубриката „Звездни справки“. Тя е помогнала е на много българи да си върнат хармонията с астрологични хороскопи. 

Даниела Ангелова е психолог по образование и астролог по призвание.
Телефон за връзка: 0877 810672

-В навечерието на новата 2018-та година ваши колеги заговориха за чудеса, свързани със Сатурн. Планетата се завръща в Козирог – знакът на България, и се очаква да рестартира небесния софтуер, така че страната ни да се превърне в господар, а ние да започнем да виждаме Бог във всичко. Това изглежда невероятно. Ще можем ли отново да кажем „Господ е българин“?

-Всъщност, завръщането на Сатурн в Козирог засяга установените форми на всички нива. Козирог е земен знак, а Сатурн съответства на материалната форма, всичко което сме изградили на физическо ниво. Установеният начин на живот, битието и материалните притежания, които имаме. Вярно е, че България е под знака Козирог и това небесно разположение ни засяга много лично и носи промени, които имат трайни последствия. Промените ще продължат до 2020 година, но имайки предвид, че Плутон също е в Козирог, можем да твърдим за силна и дори внезапна променливост. Ние трябва да прозрем истината, че Бог е във всичко, а най-вече в самите нас и че, ние сме „инструментът, формата” на божественото проявление и промисъл. Хората ще осъзнаят, че всяко материално нещо има своята духовна причина. Например, чашата която използваме е била преди това в нечия глава като идея и замисъл, а след това е направена от материал и е добила материална форма, така е със всичко останало. 2018 година е под вибрацията на Сириус, а на физическо ниво или проявление това е кучето. Господ може да е българин, ако всеки българин се припознае в енергията на Бог и работим заедно за своето благополучие. Ще се промени знанието на хората за Господ, защото, знака Козирог в духовно отношение съответства на посвещението. Който е готов ще бъде посветен, а това е голяма сила и отговорност. Козирог отговаря за закона, задълженията и отговорностите, но и за заслугите и правата, така че, през годината можем да очакваме промени във властта, статуквото и установения начин на живот ще се руши.
-Ако денят си личи по заранта, а годината – по първия ден, едва ли може да сме оптимисти. Като гледам звездната карта на 1 януари, някои аспекти ме притесняват. Изпратихме 2017-та с Луната в опозиция на Меркурий и логиката отиде на заден план. 2018-та пък започна с Луна (олицетворяваща народа) в Близнаци без курс, в опозиция на Сатурн, на Венера и в секстил с ретроградния Уран. Може ли да се каже, че това е годината на лудостта?
-Луната съответства на личната и масовата емоция, но тя е спътник на Земята – материален обект, които направлява физическите процеси, както в нас, така и на цялата планета. Тя управлява „приливите и отливите” не само в природата, но и във всяко физическо същество, затова, а емоциите знаем, че имат конкретно физическо проявление под формата на действие. Луната много бързо променя аспектите си с другите планети, също както емоциите в човека се променят бързо. Но действията ни под влияние на емоции имат материално изражение. Когато си гневен правиш едни неща, а когато си радостен правиш други неща – в това е уловката. Емоциите са най-силното и трудно неща за управление в хората, те винаги са били обект на проучване и използване –дали за добро или за зло. Това хората трябва да проумеят и всеки от нас да бъде съзнателен за собствените си емоционални състояние и да се научи да ги владее, а не да се оставя по течението им. Луната сменя знаците през които минава на всеки два дни и това ни дава различно психоемоционално възприемане и усещане, така че, началото на годината не се познава по аспектите на Луната. В опозиция на Сатурн и Венера ни дава само пример, как емоциите не могат да бъдат определящи за фактическата обстановка и условия които се намираме. Но, че нашите емоции и това как се чувстваме ни карат да правим определени неща които последствия.
Планетата на оценката, самооценката и мнението, социалното положение – Юпитер, всъщност е превратната точка за която да мислим. Юпитер е в знака Скорпион и ще остане там до 9.11.2018 г., след което ще премине в Стрелец. Знака Скорпион е двойнствен знак и той изважда на бял свят – всичко скрито, неясно, забравено или невидяно. Той съответства на двойнствената природа в човека- тази на духа и на физическото(тялото), съответно, онова което е в нашето подсъзнание и съзнание. Много често, тези две сфери са твърде различни, но винаги имат допирна точка. Непредвидими са обратите в социален и икономически (Сатурн) план, а също и по отношение на природата и нейните проявления. Може да ни се наложи да се справяме с последствията на собствените си действия през последните 30 години, собствената ни безотговорност и криво разбрана демокрация.
-Сатурн обаче е символ на закона и реда. Нормално е в такова време и полицаите, и бандитите да показват мускули. Ще се превърнем ли в полицейска държава?
-Да, Сатурн е символ и на съдбата, и на кармата. Когато си се разплатил – тоест, отработил си кармичните отношения е ред на съдбата. Хората се плашат от тази дума, защото не разбират нейния смисъл. Всяка жива твар си има съдба – лична, но има и обща такава, всеки от нас е свързан с друго същество и това не се променя. България под знака на Козирог и планетата Сатурн има карма и съдба през които минава, както и всички ние. Наистина, Сатурн олицетворява закона и реда, но да не забравяме, че това са само форми на управление и те могат да се променят. Цялата работа е във вярата, не религиозната –тя е само форма на проявлението на вярата, аз говоря за вярата на всеки човек, тази в него, която може да има много други форми на проявление –а не само под формата на религия. Хората трябва да се завърнат към корените си и земята, това е посланието на годината. Хората трябва да открият в себе си духа на истината и да се ръководят от вярата си, от разума и собствените си морални основи. Много хора нямат такива, те нямат основата в себе си и затова емоциите ги владеят и ги тласкат напред – назад, а страховете им (Плутон) са по-силни от вярата, това трябва да се промени и ще се промени. Законовите форми се променят, в този смисъл закона и реда в нашата страна ще търпят големи промени.
-Политици зад решетките ще видим ли? Някой от хората с червените куфарчета, които след бандитската приватизация взеха в свои ръце богатството на народа, ще си плати ли за злините? Ще има ли истински реформи в кривосъдната система?
-Когато всеки човек проумее, че както има задължения, така има и отговорности и права в тази държава, нещата ще се променят. Знаете ли, че всичко започва в съзнанието –буквално, а след време го виждаме и като резултат. Колкото повече хора преодолеят страха за собственото си физическо съществуване и са готови да умрат за вярата си (онази в нас, стойностните неща, основата без която не можем), то това е преломен момент и буквално на секундата променя битието. Последствията ще са видни доста бързо, защото народа трябва да управлява властимащите. Той е този, които ги избира, които ги търпи. Примирението на хората е от безверие и страх за физическия си живот, като народа напълно е забравил духовните си ценности, пренебрегнал ги е, изоставил ги е. Без тях, човек не струва нищо. Според мен, социалният натиск ще се усилва върху хората, докато не решим и вярваме, че закона и реда са наша отговорност. Когато човек загуби всичко материално, изнемогва, страда и гладува - или намира вяра и сили в себе си за промяна, или се оставя да умре. Мисля, че средно положение за нас не е възможно, ние така си караме от 30 години и времето ни изтича.
-След като се изтърколи 30-годишният Сатурнов цикъл и отново се върнахме в епохата на Козирога, може ли да се каже, че ужасният Преход, през който българите станахме ней-бедния и ограбен народ в Европа, е отминал?
-Да, кармата ни е тежка, но съдбата ни води напред като народ. Да не забравяме обаче, че ние позволяваме всичко това и хората наистина трябва да се обърнат отвътре към вярата си. Българина винаги е имал вяра в Бог, вярвал е в земята си, в корените си, в кръвта си, в това, че Господ е навсякъде и по всяко време, а не само в църквата и в традициите които спазваме. Бог е там, където е вярващият човек, в нас – в нашите мисли, чувства и действия. Мисля, че нашето възраждане е настъпило и в продължение на три години, ние се преобразяваме и посвещаваме в съдбата си. Хората роптаят срещу нея без дори да я познават, без да знаят своето предназначение и за какво всъщност са се родили, именно по тези български земи. Прехода свърши и народа следва съдбата си – да се завърне при своите корени и земя, да се грижи и да създава блага. Консуматорското отношение не се толерира, нито в Сатурн в Козирог, нито в Плутон в Козирог, нито такава е съдбата на българина.
-Вотът на недоверие, който БСП иска, ще се превърне ли във вот на доверие за „Борисов III”?
-Като говорим за Плутон и Сатурн – а и двете планети съответстват на политическото статукво и партиите, смея да твърдя, че разрушението на това установено статукво е задължително и неминуемо. Формата на управление на хората във властта се сменя, възникват нови правила и форми, няма как нещата да останат същите още дълго време. Разрушението идва от самите структури, защото имаме нужда от нови такива. Хората могат да управляват по доста по-успешен начин, като се откажат от общата власт и се заемат с тази, която им е посилна. Ще се увеличават хората и общностите, които със собствени сили и средства установяват ново статукво. Хората се отдалечиха от земята си, но връщането към нея е единственият начин да вземем властта в свои ръце, като започнем да създаваме и произвеждаме. Кой е в позиция да диктува положението, човек който консумира или човек който произвежда?! Добре е хората да си помислят хубавичко върху това.
-Възможно ли е във времето, когато поемаме европредседателството към България да „потекат“ долари и евро, да се върнат инвеститорите и заплатите на хората да се вдигнат несимволично?
-Мъдър е нашия народ и е казал: Сиромах човек – жив дявол! Хората които ни управляват добре се грижат най-вече за потоците от пари.... Мисля си, че нашето европредседателство ще бъде съпътствано от много гафове, типични само по нашите ширини. Ние сме костелив орех и когато това е съпътствано с прекомерна алчност и глупост (те вървят ръка за ръка), през тези шест месеца ще сме очевидци и потърпевши на някои истини, които ще лъснат и ще отворят очите на много хора. Обикновения човек понася всичко на гърба си – тоест, последствията от действията на хора, които имат някаква власт. Докато те смятат, че нямат участие във всичко това или нямат властта да го променят, нищо хубаво не чака обикновения човек.
-Какво бихте посъветвали хората, за да имат успех през 2018-та и какво бихте им пожелали?
-Много зависи, кои как измерва успеха..., но като цяло, имаме подкрепата на духовния свят, така че, вярата на хората е много важна. Съветвам ги да намерят начин да се върнат към корените си, да преодолеят страховете си за своето съществуване, защото е безсмислено да живееш като скот, беден, страдащ, неудовлетворен, нещастен, болен и безсилен.. Никой от нас не е застрахован за живота си. По-добре е да се съсредоточиш върху онова, което можеш и да го правиш. Ако българина не започне да създава, наистина бъдещето ни е застрашено. Ние търпим един геноцид, треперейки за живота си, вместо да впрегнем сили в изработване и създаване на нещо полезно, ние само консумираме и се страхуваме все повече, че нямаме пари да си го купим, вместо да бъдем създатели на онова, което желаем.
Пожелавам на хората да се осъзнаят и да използват наличните сили в себе си за промяна. Трябва да се върнем към изконната си вяра в природата, в земята, която ни храни, в хилядолетните си традиции да създаваме, в Бог – защото, той е там – където човек полага усилия и е благодарен!
Хората нямали самочувствие, че откъде да го имат? Дали нещо създават, дали са полезни на себе си и другите, дали се лишават и страдат за доброто на другите, дали се радват на чуждото щастие и придобивки... като цяло –не! На хората им трябват здрави вътрешни основи, за да създадем и външни такива. Няма ли вътрешен ред, морал и вяра –няма да видим ги и около нас.
Годината 2018 е под „егидата на Сириус” и вярваме или не, духовните ценности се проявяват и материализират за мнозина от нас. Кучето като символ на проявление ни носи лоялност, но всеки да прецени към какво е лоялен и да го промени, ако осъзнае, че подкрепя хитростта, омразата, лицемерието, страха и лъжата! Няма друг начин, съдбата ни води по пътя на просветлението и посвещава смелите и добротворците. Много хора ще се разделят с нещата, които не обичат и не полагат грижи за тях.
Да знаете, че при нас остава само онова, което любим от цялото си сърце и душа. Разум пожелавам на хората! 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...