Печат
Категория: Създадена на Четвъртък, 30 Януари 2014 Написана от BurgasArt

Помориецът, който написа Манифест на Нова Етика - Нов Свят, вярва, че можем да сме щастливи когато партиите изчезнат

Димитър МИШЕВ - в. "Компас"

Помориецът Ради Чухлев е най-големият враг на системата, на елита и на цялата мафиотска клика от партии, които са като цирей на гърба на обществото. Графитът „Социализмът ни бе уродлив – демокрацията двойно повече!“ е негово дело. 

Чухлев вярва, че в близкото бъдеще паразитите от порода политик ще изчезнат и дори предлага начин за спасение от тях.

Той е баща на четири деца. 

Макар че до изборите за Европарламент остават още около четири месеца, се обърнахме към Чухлев на рождения му ден (на 26 януари) с молба да коментира защо смята, че те са шоу на наивници.

Концепцията му за ново безкласово общество и за свят, който да не се управлява от мутри, а от доказали себе си професионалисти, е залегнала в Манифеста на Нова Етика - Нов Свят, който е публикувал в сайта си www.newethic.eu. Написал го е преди десетина години, но всеки ред от него е актуален и днес.

- Бившият американски президент Роналд Рейгън признава, че политиката е втората най-стара професия и да се говори за политици на рождения ви ден не е нормално, но живеем в ненормална страна, в която партиите като банда орди ограбват народа. В Поморие сте известен като бунтаря срещу паразитите на обществото, а във Фейсбук – като най-големия враг на дъртите партийни грешници. Вярвате ли наистина, че светът може да се избави от престъпните политически групировки и да стане по-приятно място за живеене?

- Политиците представляват определени партии, а партиите олицетворяват класовото разделение на обществото. Сами си отговорете, кому са нужни те, след като класовото общество е абсурд в съзнанието на съвременния човек! 

- Твърдението ви, че “политиката не е втората, а първата най-древната и най-мръсната професия, защото, ако Ева не е подходила като политик, едва ли Адам би отхапал от ябълката...”, намери широк отзвук в социалните мрежи. Съвременните Еви обаче са се окопали здраво във властта и развращават обществото с мръсните си номера. Ясно е, че ако не е средният пръст на Сидеров, върху чийто нокът се държи правителството, то ще падне, но може ли подмяната да донесе истинска промяна?

- Сидеров е "продукт" на тази уродлива социална система! Дали ще подкрепи едните или другите, промяна не може да настъпи! Не защото и едните, и другите са едни и същи, а защото НЯМА алтернатива партийното устройство на обществото. 

- Познат сте като бунтарят, който протестира срещу всяка несправедливост. Не подкрепяте обаче сегашните протести. Защо?

- Протестът е несъгласие с действителността, която очакваме някой друг да промени. Наивните лозунги, обаче са излишно пропиляна енергия. Смисленият протест е само оня, който има убедителната концепция, която да изкара масово народа на площадите!  Положителното на тези протести беше единствено декларацията на протестиращите с действията си, че са солидарни в своето решение! Доскоро това го нямаше: Когато едните протестираха, другите им се присмиваха! Налице е осезателен напредък!  

- Преди около две години бяхте осъден да платите на държавата 1000 лв. заради това, че сте управлявали 4 години автомобила си без книжка. Тогава заявихте, че някои пътни знаци са поставени така, че да се превръщат в касички на катаджиите и ако имате книжка, ще трябва да се съобразявате със законите, заради които държавата ни е най-бедната в Европа. Продължава ли протестът ви?

-Някои се опитват да ме изкарат престъпник, защото не спазвам законите! Кои закони?! Тези, които умишлено създават и протежират корупцията?! Баба Ванга ме предупреди да не карам кола. Тя е знаела, че ще си имам проблеми с уродливата държава в лицето на нейните престъпни служители! Аз обаче живея "под крилото на Бог"!

- “Еволюция” на барда от Поморие Христо Граматиков е може би песента, която най-точно описва положението на българина в родината, в която отдавна е имигрант. 

“… 

Но нещо се обърка във Вселената, 

рулетката под нас се завъртя. 

Артисти нови обладаха сцената 

и тя, за ужас наш, забременя. 

И пръкнаха се все отбор-юнаци, 

кой с БМВ, кой с късичко вратле. 

Един търгува с финикийски знаци, 

а друг с парламентарното кюфте. 

И тъй задружно партиите с мафията 

изнесоха страната по света. 

На тях се падна географията, 

а ние се оказахме... 

"Под дъжда, 

който чука невидим..."

Неотдавна споделихте, че децата ви не радват държавата, защото я напускат. Вие как се спасявате от мисълта да не емигрирате?

-Христо беше мой приятел. Той имаше много приятели. Такива като него ни подсказват, че България няма да загине! Те носят красивия дух на българина.

Децата на България нищо хубаво не ги очаква, ако ние, по-възрастните, им оставим проблемите си в наследство! Но аз вярвам, че ние ще успеем!

- Как се роди графитът ви с надпис “Социализмът ни бе уродлив – демокрацията двойно повече!”?

- Да признаеш една истина, която доскоро беше табу и да я сложиш на видно място, където всеки да може да я прочете, е окрилящо и вдъхновяващо! На нашия народ му трябва точно това!

-Наскоро първият председател на СДС и бивш президент на България Жельо Желев призна, че икономическият преход е грешен и затова демокрацията у нас била формална. Според него, не може да я има, когато хората нямат хляб и не им стигат парите за ток. Щеше ли да я има, ако във времето, когато беше партиен лидер, не беше обявил, че страната ни не трябва да търгува със Съветския съюз и неговите другари не бяха продали всичко на западните им приятели?

-Жельо Желев е първият най-голям враг на България от плеядата големи врагове! Запустелите и буренясали поля в родината са негово дело! Гладът - също!

- Година след протестите срещу високите сметки и срещу мафията на всички стана ясно, че промяна не може да има, докато кукловодите дърпат конците на бездушните партийни куклички. Билборд от далечната 2005 г. с надпис “Ако чрез избори можеше да се оправи дереджето на народа, изборите щяха да бъдат забранени. Защото е невъзможно и вълкът да е сит, и агнето да остане цяло. 

Осъзнайте се! Гласувайки, вие гласувате за статуквото, а не за промяната!” е доказателството, че сте прозрели това много преди България да се събуди. Как обаче да се излезе от матрицата? Как да променим безумните правила, които ни заробват?

-Преценям какво да кажа, защото не всичко може да се изтълкува правилно и някои ме наричат "краен"!     

На входа на родния ми град на повече от 40 кв.м се издига едно послание към всички негови посетители: ОБИЧАЙТЕ СЕ! Това е, от което светът се нуждае!

- Действителността е уродлива, но всички приемат това за нормално. Задават се поредните избори, които вашите приятели наричат “Шоу за глупаци”. Ще се спука ли циреят, наречен бг елит, ако електоратът покаже на 25 май среден пръст на ЕС и на продажните ни политици?

- Не съм съгласен, че уродливото се приема за нормално от всички! Тези "избори" ще предизвикат най-голямото обществено неодобрение, не предизвикано от несъгласие, а предизвикано от Новата алтернатива!

- Народът не желае повече да живее по старому, но липсват правила, по които системата да бъде променена. Човекът не може да излезе от капана на системата и чака чудо – тя да се промени сама. Какъв е изходът?

- Човечеството стои на прага на небивали по радикалност и удивителни по хуманност промени! Правила няма да има, защото всеки ще интерпретира живота си творчески! Ще има принципи! Обществото не се нуждае от правила, защото те ограничават човека да следва своята етичност! Системата не може да се промени сама! Променят я ценностите на хората! Ние само трябва да му подскажем как!

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...