Печат
Категория: Създадена на Четвъртък, 20 Юни 2019 Написана от BurgasArt
18-годишно момче от Бургас води битка за всяка глътка въздух. Звезди като Тони Димитрова, Мустафа и Ажда Чаушеви, Стефан Илчев, Жечка Сланинкова му подават ръка, за да живее, но са нужни 30 000 евро за лечение
Димитър МИШЕВ
Едно 18-годишно усмихнато момче от Бургас има нужда от помощта ни, за да може да диша нормално. Той страда от муковисцидоза и води борба за всяка глътка въздух. За лечение в Австрия са нужни 30 000 евро, а близките му не разполагат с толкова средства. 
 
За да може да диша и живее до трансплантацията на бял дроб, са му са нужни и по 2000 лева на месец
 
 Тези средства са необходими за муколитици, хранителни добавки и антибиотици, разказват близките на младия бургазлия.
Иван Иванов е роден с рядкото заболяване муковисцидоза – болест, която засяга белите дробове и панкреаса. Младежът се нуждае ежедневно от инхалации с муколитици, дренажи, антибиотично лечение, висококалорична храна и хранителни добавки, пише във Фейсбук страницата „Помогнете ми да дишам“.
 
Въпреки тежката диагноза, Иван е тренирал народни танци в продължение на 12 години
 
 Успешно е завършил и средното си образование. От година насам обаче състоянието му се е влошило, което е наложило да бъде включен в листа с чакащи за белодробна трансплантация.
„Преди една година състоянието ми се влоши, което ме остави без друг избор, освен да бъда включен в списък с чакащи за трансплантация на бял дроб. Междувременно, трябва да взема много скъпи антибиотици. След последната хоспитализация, сега трябва да си остана у дома, вързан за кислородна концентратор-машина на кислородна терапия“, разказва Иван.
Самата операция, на която младежът ще се подложи, се финансира от държавата. Наред с това обаче е нужна допълнителна сума от около 30 000 евро за странични разходи. За да дочака до трансплантация, Иван се нуждае от скъпо струваща поддържаща терапия, включваща мощни антибиотици, специализирани витамини и добавки, специална калорична храна и различни консумативи. След операцията момчето трябва периодично да посещава чуждестранната болница за контролни прегледи. Транспортните разходи и разходите за престой са непосилни за семейството.
„Аз и моето семейство оценяваме вашата подкрепа и благодарим за помощта ви!”, казва Иван.
Болестта влияе на белите дробове и панкреаса. изискват се дневни инхалации с mucolytics, autogenic дренаж, лечение на антибиотик, храна за високо калории и хранителни добавки. 
 
Единствената ми мечта е да имам нормален живот, споделя той
 
В негова помощ вече са се обединили цял куп популярни личности. Те са организирали благотворителен концерт, който ще се проведе на 24 юни, от 19:30 ч. в Летния театър в Бургас.
На сцената ще излязат Тони Димитрова, Мустафа Чаушев, Стефан Илчев, Преслава Минасян, Ажда Чаушева, Георги Дюлгеров, народната певица Жечка Сланинкова, Фолклорен ансамбъл „Лазур” при ВК „Бургас”, с художествен ръководител Бойчо Янев, ВС “Точно време” , ФК “Гергьовче” и др.
Ако желаете да подкрепите каузата на Ванко, може да закупите билети от касата на Лятно кино Бургас, която се намира в близост до Часовника в центъра на града.
 
 
Ще съм ви благодарен, ако можете да ме подкрепите по какъвто и да е начин – дарения, харесване на страницата ми и споделяне на страницата ми с други, споделя Иван.
 
Прехвърляне на GBP към:
титуляр на акаунта: Иван Иванов
Номер на сметката: 49559262
iban (за получаване на gbp само от обединеното кралство):
gb 80 trwi 2314 7049 5592 62
Код на Обединеното кралство: 23-14-70
 
Прехвърляне на USD към:
Титуляр на акаунта: transferwise fbo Иван Иванов
Номер на сметката: 8310340641
Номер на трансфера: 026073008
Банков код (swift / bic): cmfgus33
Номер на маршрута (ах или аба): 026073150
 
Прехвърляне на EUR на:
Титуляр на сметката: Иван Иванов
iban: de08 7001 1110 6057 0939 17
Банков код (swift / bic): dektde7gxxx
 
Прехвърляне на BGN на:
Банка ДСК
iban: bg75stsa93000024059687
бик: stsabgsf
Иван Красимиров Иванов
 
Трансфер чрез PayPal:
paypal.me/ivandarenia

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...