Напусна ни голям учен, отиде си акад. Константин Косев

Печат
Категория: Лица Създадена на Събота, 28 Ноември 2020 Написана от BurgasArt
Портретът на Константин Косев в музейната експозиция „История на котвата“ в Ахтопол ще ни напомня какво е да си не само голям учен, но и прекрасен човек
 
След тежко боледуване напусна нашия свят академик Константин Косев (1937 - 2020).   Сдружение „Черноморска Странджа“ поднася своите съболезнования на неговото семейство и на Българска академия на науките за загубата на един от най-проникновените български историци. Освен с неговите осем монографии и стотици статии, ние ще го запомним с благия му характер и неуморно трудолюбие, споделят инж. Петър Кънев и д-р Атанас Орачев от Сдружение „Черноморска Странджа“.
 
„Акад. Константин Косев активно участваше в ежегодните конференции, които провеждаме в Ахтопол и бе наш незаменим приятел и съмишленик. С големия български интелектуалец доскоро градяхме планове за по-задълбочено изследване на историята и културата на Странджа през XIX век“, добавят те.
 
Неговият портрет в музейната експозиция „История на котвата“ в град Ахтопол винаги ще ни напомня какво е да си не само голям учен, но и прекрасен човек.
 
Поклон пред светлата му памет!

Коментари