Опашка пред Сатиричния театър заради Татяна Лолова

Печат
Категория: Лица Създадена на Петък, 26 Март 2021 Написана от BurgasArt
Поклонението пред царицата на комедията Татяна Лолова събра хиляди българи в Сатиричния театър, погребението ще е в тесен кръг
Опашка се изви пред Сатиричния театър в София заради поклонението пред тленните останки на Татяна Лолова. Хиляди българи отидоха, за да изпратят царицата на комедията в театъра на ангелите и да й дадат почит. 
Лолова издъхна преди дни на 87-годишна възраст, съобщава бТВ. 
 
Освен да оставят цвете хората имаха възможността да си вземат и частица от обичаната актриса под формата на картички с неин автограф.
 
Мария Статулова я определи като един от последните мохикани. Едно поколение излетя, добави тя. Трябва да ги помним с добро, със смях, с радост и с красота, изтъкна актрисата. 
 
Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов пък каза, че в такива мигове трябва да се огледаме в загубата, която имаме и да си дадем сметка, че не всеки ден се раждат такива хора.
 
На поклонението бе и кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя сравни Татяна Лолова със слънцето, което никога няма да ни напусне. 
 
„Една от най-обичаните български актриси си отиде, но ни остави усмивката си. Тя винаги ще е с нас и мисля, че всички българи ще я запомним с това и ще продължим да се усмихваме, когато я видим в нейните прекрасни роли“, каза още градоначалничката. 
 

Коментари