Богдана Карадочева и Стефан Димитров откриват фестивал в Бургас

Печат
Категория: Лица Създадена на Понеделник, 04 Октомври 2021 Написана от BurgasArt
Събитието с участието и на Георги Тошев ще включва литературна премиера
 
На 7 октомври Богдана Карадочева и съпругът ѝ Стефан Димитров официално ще открият Порт Прим Арт Фест. Компания на сцената в Гранд хотел и СПА Приморец - организатор на фестивала на изкуствата на Бургас, ще им прави Георги Тошев. Журналистът и продуцент е редактор на книгата, която двамата големи творци ще представят пред публиката - "Безнадежден случай". Срещата ще започне в 17 часа. Входът е свободен, а местата ограничени поради противоепидемичните мерки. 
 
Богдана Карадочева и Стефан Димитров са едни от най-популярните и обичани български творци. Той е създал едни от най-хубавите родни песни. Тя е изпяла част от тях и е донесла на България международно признание. Приятели от деца, днес те са великолепно семейство и доказателство, че във всяка история има пръст съдбата. Животът им е сякаш по сценарий от Миряна Башева и нейното вечно стихотворение "Безнадежден случай".
 
"Заприличали сме на хора,
дето вечно си губят ключа.
Няма да го намерим скоро.
Още сме безнадежден случай."
 
Точно то дава и заглавие на общата им биографична книга, излязла от печат по случай рождения ден на дамата в семейството - 19 юли. Луксозното издание носи логото на издателство Книгомания и включва освен интересни житейски истории и богат снимков материал. От страниците надничат спомени за Георги Минчев, Лили Иванова, Емил Димитров, Стоянка Мутафова, Васа Ганчева, Михаил Белчев, Вили Казасян, Тодор Колев, Маргарита Петкова, Асен Агов, Васил Найденов, Иван Стайков, Петър Стоянов и още много други.
 
Въпреки, отворената гостоприемно врата на Запада за нея и таланта ѝ, Богдана Карадочева остава в България. Последното вълнение в живота на семейството е балета на Стефан Димитров "Сънят на Пилат" по мотиви на Булгаков от "Майстора и Маргарита", който ще бъде поставен от екипа на Държавна Опера - Стара Загора в зала 1 на Националния дворец на културата на 16 октомври тази година. Събитието е повече от значително - за първи път в България от 40 години насам престои да бъде представен на сцена цял авторски балет. Зад него стои международен екип, който ще се погрижи да покаже на сцената познатите герои от великолепната творба на Булгаков - Воланд, Маргарита, Бегемот, Москва от 30-те години на XX век и Йерусалим от времената на Римската империя. "Нашият спектакъл е базиран на музиката, която го превръща в танцова мистерия" - заявява основният двигател на постановката - известният руски хореограф Василий Медведев.
 
Повече за проекта и последните новости около тях, можете да научите от самите Стефан Димитров и Богдана Карадочева на откриването на Фестивала на изкуствата на Бургас Порт Прим Арт Фест - на 7 октомври от 17,30 часа в Гранд хотел и СПА Приморец. 

Коментари