Замесиха сина на Джо Байдън в скандала с опасните патогени в Украйна

Печат
Категория: Лица Създадена на Четвъртък, 31 Март 2022 Написана от BurgasArt
Руски експерти от силите за ядрена, биологична и химическа защита проучват нови документи, доказващи това, че служители от Министерство на отбраната на САЩ са участвали в създаването на компонентите на биологичното оръжие. Това каза на брифинг тази сутрин началник на отдела за информация на Министерството на отбраната на Русия ген. Игор Конашенков.
 
Той съобщи, че било установено и това, че лично синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън е свързан с една от американските компании, участвали в разработката на биооръжия. 
 
„В резултат на специалната военна операция са спрени изследванията в редица украински биолаборатории, където по поръчка от Пентагона се извършваха тестове с щамове на особено опасни патогени“, заяви генералът.  
 
Той твърди, че попадналите в ръцете на руснаците документи разкриват плановете на властите в Украйна да използват дронове за пренасянето и разпръскваното на смъртоносните вещества. 
 
Разкритите документи доказват, че режимът в Киев е обмислял използването на биологично оръжие срещу населението на Донбас и на Руската федерация, подчерта ген. Игор Конашенков.
 
Той съобщи, че въоръжените сили на Русия са пробили защитата на противника край Великая Новоселка и са преминали река Шайтанка. Там се воят боеве с части от 53-та механизирана бригада.
 
В Золотая нива пък е започнало „разчистване“ на националистическите формации.
 
В този район са убити около 50 украински бойци, унищожени са три танка, 5 бронирани машини и 8 други превозни средства с различно предназначение.
 
Бойците от Луганската народна република пък продължават настъплението си към Северодонецк. Водят се боеве в Житловка.
 
Украинските националистически батальони в Северодонецк търпят големи загуби. През денонощието са унищожени над 50 националисти, 2 танка, 2 ракетни и артилерийски комплекса.
 
Продължава прегрупирането на войските край Киев и Чернигов, съобщи генералът. 
 
Той разкри, че тактиката на руснаците била да принудят врага да ги контраатакува, за да изнесат сраженията извън населените места. 
 
 

Коментари