Астрологът Филип Филипов: България е духовната столица на света, но плащаме за избиването на богомилите

Печат
Категория: Любопитно Създадена на Петък, 22 Април 2016 Написана от BurgasArt

Богомилството е мостът между исляма и християнството, заяви колегата от Канал 0 Асен Асенов, а писателят Христо Маджаров настоява православната църква да се извини на народа ни

Димитър МИШЕВ - в. "Компас"

Богомилството е океан на мъдрост, а аурата на Христовия дух е една група от 12 човешки индивидуалности, които са от свръхчовешки порядък. Това са велики учители на човечеството, които отдавна са завършили човешката си еволюция много преди да започнем развитието си в Атлантида. Това твърди физикът астролог Филип Филипов, който предсказа земетресението в Перник и атентата в Бургас месеци преди да се случат.

Според него, в  Йосиф Ариматейски е вселено изключително напреднало духовно същество и благодарение на него става възможно Възкресението на Христос.

За Йосиф от Ариматея се споменава в Четирите Евангелия и в Книгата на пророк Исая. След разпятието на Христос той отива при прокуратора на римската провинция Юдея Пилат Понтийски и моли да му бъде разрешено да погребе тялото. След като получава разрешението, той го полага в пещера гробница, която е негова собственост.

Според физика астролог пък, всяка част от човешкото тяло е свързана с определена област от космоса и от времето. Пищялите например са свързани със съзвездието Водолей. „Спасяването на тялото Исусово (предотвратяването на счупването на пищялите) дава възможност Възкресението да се случи. Това е свързано с епохата на Водолея, т.е. тази ера, в която живеем. Има едно апокрифно евангелие, в което се казва, че моментът на Възкресението е регистриран от двама човека. Единият е Мария Магдалена, която е една от най-близките му ученици, а другият е Йосиф Ариматейски, без чиято фундаментална личност този процес нямаше да бъде възможен“, каза Филипов по време на лекция за мистерията на Светия Граал, Йосиф Ариматейски и гностичните традиции, която изнесе на международния форум, посветен на богомилското учение, на който съорганизатор бе нашият колега от Канал 0 Асен Асенов.

„Преди Исус да се появи, е имало един Йоан Предтеча, който е проправял пътеките пред него. По същия начин през 20 век се случва нещо уникално. Един велик посветен започва да говори в Австро-Унгария за великия Миров Учител, за който е предсказано от хиляди години, че ще се всели в тялото на изключително напреднала индивидуалност между 30-ата и 35-ата година и той е същество от свръхпорядък. За него се казва, че ще проповядва за второто пришествие на Исус, но не във физическо тяло, а в душите на хората“, добавя астрологът. Той уточнява, че посветеният е австрийски философ и езотерик Рудолф Щайнер. Основателят на течението Антропософия, повлияно най-вече от Теософията и в различни степени от Розенкройцерството, Гностицизма, както и Идеализма, не казва конкретно име, но според Филипов, дава знаците, от които става ясно, че говори за Учителя Петър Дънов. 

„Учението на Дънов започва с мистерията на Светия Граал. 

 Щайнер казва за него, че е пряк лъч от Светия дух

 и свързва всички велики учения преди него и след него. Рудолф казва, че Исус е космическо същество. По същия начин и Дънов говори за Спасителя. Той разказва, че тези слънчеви отци са завършили своята еволюция още във Великата златна епоха, за която говори Учителя. Един от тях слиза веднъж на около 5000 години на Земята и работи интензивно върху еволюцията на човечеството. Орфей е едно от превъплъщенията му. Щайнер го нарича и Аполон. Такъв е бил и Заратустра. Тези души, които 

 слизат на Земята, за да еволюира човечеството, оформят аурата на Светия дух, дошъл като Учител

Когато погледнете Троицата – Бог Отец, Син и Светия дух, вие виждате стремежа на душите да се върнат при Бог. Именно Учителя Дънов им помага да се освободят от материалния свят“, заяви Филипов на семинара „Българите – дух и култура в Европа през вековете“, който събра учени от Европа в Шумен и Велики Преслав.

„Трябвало е да се появи едно възвишено дете, което да е носител на най-чистите възможни от еволюционна гледна точка вибрации, както на физическо, така и на етерно, така и на астрално ниво, за да може най-великото същество на Слънчевата система да се всели в рамките на три години в него. Той приема кръвта Исусова като най-ценното нещо и затова създава мистерията на Светия Граал. Затова не е позволено пищялите на Христос, които са свързани с Епохата на Водолея, да бъдат пречупени“, обяснява астрологът.

„За Йосиф Ариматейски трябва да говорим за същество от човешки порядък, в което се е вселило изключително напреднало духовно същество, за да реализира своята мисия. Трябва да правим разлика също между човека Петър Дънов и великия Бейнса Дуно. Същото се отнася и за Йосиф и съществото, което работи 42 поколения за кръвта Исусова. От Библията знаем, че Исус говори, че ще ни се изпрати духът на истината. Всеки, тръгнал по пътя на Спасителя, приема в себе си Христовия дух и Исус започва да работи в неговия висш Аз. Това е Светият дух. Когато Христос се появи във вас като космично съзнание, това е идването на Светия дух“, добавя Филип Филипов.

Преди семинара за богомилството се наложи той заедно с писателя Христо Маджаров и водещия на „Последни дни“ по Канал 0 Асен Асенов да дадат пресконференция пред БТА в отговор на критиките от страна на православни духовници. 

„Не сме канили представители на Българската православна църква на семинара, защото за тях всичко е ерес. Превърнаха религията в касичка. И за да влезеш, и за да излезеш от този свят, трябва да си платиш, а 

Богомилството е мостът между исляма и християнството

 Религиите разделят хората, но ние сме вярващи, а не религиозни. Всички трябва да носим Христовите принципи в сърцата си и да живеем по-добре“, заяви Асенов.

Според Христо Маджаров пък, църквата е длъжна да се извини на българския народ за избиването на богомилите. 

„Те трябва да разширят познанията си. Идват емисари от Запад, които казват, че оттук излезе голямото учение“, добавя писателят. Какво християнско има в това да режеш членове на хора, за да се откажеш от богомилството, попита той и припомни, че 400 души са били измъчвани по този начин. „Когато турците идват, казват за богомилите, че тези хора са пипнати от Бога. Нареждат да не се закачат богомили“, разказва Маджаров.

Според Филипов пък 

 няма нужда от посредник между човешката душа и Бог

 „Има пряка връзка и всеки, който пожелае, ще я получи. Съществува една езотерична наука, която е дал Учителя Петър Дънов за Христос и великите му ангели. България е духовната столица на цялото човечество“, подчерта физикът езотерик.

„Христовото учение се разгърнало по два начина. Първият е по пътя на знанието, посвещението в Христос и преживяването на Христовия дух, а вторият се отнася до стремеж за спасение на човешката душа чрез вярата и може да се нарече каноничен. Още при зараждането на християнството като религия, поддръжниците на каноничния път правят опит да подменят истината независимо от това, което написва Апостол Йоан в „Апокалипсис“. Там ясно се казва, че „Ако някой прибави нещо към тях, Бог ще прибави върху него язвите, описани в тази книга, и ако някой отнеме от думите на тази пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град…“. Оригиналните и автентични текстове на Христовото учение са от порядъка на 60 до 80 евангелиета, които в по-голямата си част са били унищожени от каноничната традиция“, уточнява Филипов.

„През трети век едни отци се събират и казват кое е Христовото учение и кое не е. Те си позволяват да отнемат от Христовите думи по този начин. Тази тенденция продължава във времето, защото тяхното старание е да са в добри отношения с властта, да контролират всички процеси, свързани с учението, т.е. целта им е между душата и Христос винаги да има посредник, а да няма пряк път. Гностичният импулс въпреки пълното му унищожение в началото, успява да се разгърне в нашите земи под формата на богомилството. Подложени са обаче на нови гонения“, заяви Филипов на пресконференцията.

„Христос се е отнасял равноправно към мъжа и жената. Това богомилите са го съхранили. Те са подлагани на ужасни мъчения. Знаели са, че Христос живее във всичко живо по тази земя. Поради тази причина техните мъчители са правили интересен тест. Давали са им възможност да убият кокошка и да оцелеят или ако се откажат от това убийство, да отидат на кладата. Хората, които са минавали през това изпитание, са го издържали смело и са отивали на огъня в името на това, че Христос живее във всички същества. Заради този удар, който държавата прави спрямо естественото Христово учение, се стига до попадането на страната ни под чуждо управление“, подчерта астрологът.

„Заради избиването на богомилите 

 българският народ 500 години трябваше да плаща този грях пред Бог

В наше време отново се появява този гностичен импулс, т.е. на знанието и просвещението. Това е учението на Петър Дънов. Сега се сипят хули поради това, че сме се опитали да съхраним естествената традиция. Благодарим на тази рекламна кампания, която свърши добра работа“, каза още Филипов.

Близо 800 души участваха в международния културно-духовен събор в Шумен и Велики Преслав. Сред лекторите бяха и светилата в сферата на Богомилите и духовните български учения Христо Маджаров, Христо Буковски, Спас Мавров, Галя Маджарова, астрологът Филип Филипов, Георги Мелихранов, д-р Румен Стоилов, председателят на сдружение „Велика Болгария“ Патриция Кирилова и други. Гостите бяха от Хърватия, Италия, Франция, Румъния и Босна и Херцеговина. С тях бе и певицата Поли Паскова, която ги очарова с гласа си и с магията на българския фолклор.

Целта на симпозиума бе да се почете приносът на богомилството за духовното развитие на България, Европа и света, както и различните религии да се обединят около универсалните добродетели, тъй като по думите на организаторите "религията разделя, а вярата обединява".

Лекторите от събора ще изнесат беседи и на 23 април в Младежкия дом в Благоевград. 

Коментари