Печат
Категория: Създадена на Неделя, 08 Март 2020 Написана от BurgasArt
Според Петър Ракеджийски от Бургас ракията и туршията са лек срещу коронавируса. Заедно с други рибари той е готов за карантира в кръчмата на Ченгене скеле 
Ефикасна „ваксина” срещу корона вируса предлагат рибарите от бургаското селище Ченгене скеле.
„С ракия го борим. Значи като свалим короната на вируса, той остава само вирус. После е лесно. Ние сме стари борци, понеже и анорексията сме борили. Сега е време на вируса. И на него ще му намерим лесното. Ракия, само ракия  и туршия”, заявява Петър Ракиджийски пред Нова телевизия.
Както е известно сред бургазлии, хората в рибарското селище не се страхуват нито от грип, нито от коронавирус. Намерили са начин да си създадат имунитет с домашни средства.
„Това е дезинфекция за коронавирус и се лекуваме с него. Например днес пием ракия, на другата вечер пием вино, след това пием уиски. Така се лекуваме в рибарското селище, да не ни хваща коронавируса”, допълва Жельо Попов.
„Тук, които сме, всички сме семейни. Като стане 9 часа, жена ми вика: „Давай да почваме, защото няма време”, разказва Яни Костов.
Размишляват как да се справят с болестта, ако все пак въпреки имунитета, който си създават, коронавирусът се появи в рибарското селище. Дори имат план за действие при криза.
„При положение, че дойде коронавирусът, както властта заповядва 14-дневен карантинен период, затварят ни тук в кръчмата и не излизаме”, заявява Енчо Енчев.
Намерили са точната дозировка.
„Ами това е 45-50 градуса. Да, чувам, че някои си миели ръцете за дезинфекция по 30 секунди. Ние си удряме по 100-200 грама и се чувстваме много добре”, обяснява Жельо Попов.  
Макар рибарите  да са намерили мор за коронавируса и да са спокойни, че няма да ги навести, са притеснени от друго - няма риба в морето. Но не губят надежда, че с идването на пролетта и този проблем ще се реши.
 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...