Печат
Категория: Създадена на Събота, 07 Ноември 2020 Написана от BurgasArt
Хубавата Елена не е причина за избухването на войната, казва авторът на сценария за бъдещия филм за Троя Ангел Хаджипопгеоргиев
 
Сценарий за мистериите на Троя, по който може да се снима дори холивудски филм, написа Ангел Хаджипопгеоргиев. Писателят сподели пред репортер на BurgasArt, че се надява към ръкописа, който е озаглавил „Малката Троянска война“, да проявят интерес продуценти, за да стигне до екрана.
 
Той е убеден, че не хубавата Елена е запалила войната, описана от Омир в „Илиада“. В това, по думите му, вярват и половината от историците по света. Писателят, който е живял в Бургас, обаче не споделя и другата хипотеза, че Троянската война е запалена заради алчността и завистта на Агамемнон към богатствата и политическото могъщество на Илион. 
Действащите лица в сценария му са същите както в Илиада, но по-млади с петнадесетина години. Според Ангел Хаджипопгеоргиев някои от конфликтните връзки са се породили още тогава и с времето пораждат кървавата развръзка. 
 
„Агамемнон, Менелай (б.а. съпруг на Хубавата Елена) и Одисей са баджанаци, защото Пенелопа също е дъщеря на спартанския цар Тиндарей, дори и да е осиновена от него. Освен това Ахил и Хектор почти едновременно се влюбват в къдрокосата Андромаха и още тогава пламва антагонизмът на мирмидонеца към сина на Приам, защото азиатската красавица избира Хектор“, каза пък в интервю за Флагман.БГ писателят. 
 
 
„Тъй като аз съм пацифист, в моя сценарий смъртта напълно отсъства, но нейният хладен полъх се усеща, особено на финала, когато след 15 години корабите на обединените гръцки царе приближават Троя. Но пък има в него много любов и страсти, както и неочаквани развръзки, интриги и неочаквани обрати“, каза още той.
 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...