Печат
Категория: Създадена на Събота, 27 Март 2021 Написана от BurgasArt
Горивото на бъдещето ще се взема от Луната, твърди проф. Лъчезар Филипов от Института по космически изследвания
Снимка: debati.bg
Замърсяването на околната среда заради добиването и изгарянето на въглища и нефт ще остане в историята. На Луната има хелий-3. Затова японците искат да имат завод там. Това е горивото на бъдещето, твърди проф. Лъчезар Филипов от Института по космически изследвания към БАН. 
 
„Ако го добивате, може да осигурите термоядреното гориво на нашата планета с хиляди години напред без да се сечете дървета и да копаете земята за въглища и да дупчете за нефт“, каза наскоро в предаването „Знаците“ по ВТК ученият, който вярва в съществуването на извънземни. 
 
„На Венера може би съществува някаква форма на живот, която не се вписва с нашата парадигма, защото условията за живот там са анормални. Нашият мироглед за тези форми обаче се разшири и вече не гледаме на съществата като на двукраки и антропогенни или на белтъчни“, добави той.
 
„Имаме свидетелства, че преди 5-6 хилядолетия в Индия, че са ставали сблъсъци с ядрено оръжие. Там има следи от това“, твърди професорът от БАН. 
 
Създателят на атомната бомба Робърт Опенхаймер казва „ние повторихме това, което беше направено преди 6000 години“, добавя той.
 
 
„Китай е страната, която повтаря бума на Германия. Изведнъж стана трета космическа страна. В някои отношения дори са по-добре от Русия и от САЩ“, коментира синът на бившия премиер Гриша Филипов в „Знаците“.
 
„Ние живеем с извънземни. Те не ни закачат, но ни влияят до известна степен. Ако са достатъчно умни, в никакъв случай не биха стъпкали мравуняка, както може да се нарече човечеството, а биха го оставили да се развие, за да се види докъде ще стигне“, добавя той.
 
 
„Католическата църква е ликвидирала всички паметници, свързани с извънземните. Останали са в джунглите на Латинска Америка, където испанците не са могли да влязат. Има ги в Мексико, в Китай и в Индия. Там няма католическа църква. Всичките тайни са скрити във Ватикана“, каза още проф. Лъчезар Филипов.
 
Според него под ледовете на Антарктида, както и в дълбините на океаните има извънземни бази. По време на Втората световна война германците са изпращали техника с подводници на ледения континент. Там са правени тунели, има бази под повърхността, както и в Норвегия, добавя той.

Коментари