Печат
Категория: Създадена на Четвъртък, 14 Август 2014 Написана от BurgasArt

Снимка: БНТ

Певицата Пени Ставрева ще представи авторските си песни на Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове“, съобщиха за „Компас“ организаторите на фестивала. Неотдавна съпругата на легендарния бард Пламен Ставрев представи в изискано бургаско заведение първия си сингъл от дебютния албум.

„Нещо ново“ е по-скоро кънтри стил, много лека и лъчезарна песен, закачлива и свежа препратка към целия проект. 

Бившата вокалистка на  група „Горещ пясък“ е автор и на текстовете, и на музиката към песните от албума си. 

И на „Солени ветрове“, и на „Морски струни“ Пени и Пламен Ставреви разплакваха публиката от възторг. Много се радваме, че тя ще е сред нас, сподели пред наш репортер координаторът на „Кръгът на барда“ Светлана Стоянова. 

Тя съобщи, че бардовете, желаещите да участват в концерта за сатирични песни и пародии „Кучешката вахта”, който ще в първия фестивален ден (на 29 август) на „Охлюва“, са 15.

„В името на концерта, което сме избрали, има много по-дълбок смисъл. Древните холандски мореплаватели така са наричали най-тежката вахта на кораба, която е продължавала от 00.00 до 4.00 часа сутринта. За това решихме, сатиричния концерт да го именуваме така.  Времето, в което живеем, си е кучешка вахта и точно бардовете са тези, които могат най-точно да го изразят чрез сатирата си в песните“, каза още Светла Стоянова.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...