Представиха разказите на Наталия Матвеева, публикувани в "Съдружество"

Печат
Категория: Музи Създадена на Събота, 11 Март 2017 Написана от BurgasArt

Представяне на авторския брой с разкази на Наталия Матвеева в алманаха "Съдружество" се състоя в Клуба на дейците на културата в Ловеч. Участваха авторката, Милен Тотев с музикални изпълнения, поетесата Екатерина Пенчева и Надежда Орлова.
Свои произведения прочетоха Мария Мустакерска, Екатерина Пенчева и Тодор Георгиев. Алманахът "Съдружество" се издава в град Уфа, Русия, където тази година бе открит Център за българска култура. 

В алманаха се печатат произведения на руски и български творци. Организатор е Инна Начарова. Издадени са повече от 25 алманаха за 2 години и в последния алманах, който сега се готви за издание, ще бъдат публикувани произведения на четирима поети от град Ловеч – Екатерина Пенчева, Алина Стоянова, Мария Мустакерска, Тодор Георгиев. Техните творби са участвали в международен поетически конкурс „Любов и пролет“ и са подбрани сред 500 автори от Русия, България, Беларус, Сърбия, Хърватия, Македония и Украйна.
Авторката, която представи своите разкази в КДК, Наталия Матеева е родена в Архангелск, била е лекар акушер-гинеколог. Има две издадени книги – „Осознанное замужества и материнство“ и „Освобождение от иллюзий“, които са представяни в Ловеч.
Пише разкази от 2014 г. Член е на Руския съюз на писателите. В България е създала любителски театър „Славянка“, който е изнесъл представления в повече от 20 населени места. 

Коментари