Печат
Категория: Създадена на Понеделник, 05 Август 2019 Написана от BurgasArt

Песента "Мечтай, Море“ на Мартин Антонов и барда от Айтос Татяна Йотова, изпълнена от Александър Томов, спечели наградата на публиката на „Бургас и морето“
Песента на най-обичаната поетеса, бард и учител от Айтос Татяна Йотова и на композитора Мартин Антонов "Мечтай, Море“ спечели наградата на публиката на „Бургас и морето“.

Изпълнителят й Александър Томов взе наградата след блестящото си представяне в конкурса за нова песен.
Песента събра 416 от гласовете на публиката.

 

Журито обаче предпочете "Това си ти" на Дани Милев по текст на Катерина Бакларова, а на второ място класира "Тръгваш ли" на Цанислав Петков и Мина Пенкова, изпълнена от квартета "Петте сезона". Георги Дюлгеров зае почетното трето място с "Тоя влак за Бургас...". Песента е по музика и аранжимент на композитора Руслан Карагьозов и по стихове на незабравимия Христо Фотев, посветени на друг голям бургаски поет - Недялко Йорданов.

Татяна Йотова очарова приятели и почитатели с книга за мечтатели

Наградата на вестник „Черноморски фар“ пък получи бардът Пени Ставрева с песента "Дано да си простиш" по текст на Пейо Пантелеев, музика и аранжимент на Георги Милтиядов.

Поетесата Татяна Йотова сподели, че е много развълнувана като спомена, че това й е първо участие в конкурса със свои стихове. „Александър Томов ми каза, че обича песни със смисъл и това ме запали да се включа в екипа му с Мартин Антонов. Не беше лесно, защото да пише един поет стихове по мелодия е доста трудно, но затова пък е доста вълнуващо. През няколко редакции минахме, докато открием най-оптималния и най-въздействащия смислов словесен вариант“, сподели Йотова пред БНР-Бургас. Тя ще участва и в Международният фестивал Летни празници на изпятата поезия "Солени ветрове" в Бургас от 22- до 24 август, който за първи път ще се проведе на две сцени - на "БулевАрт" и на "Охлюва".

„Целта, заради която дойдохме на конкурса, е изпълнена. Публиката не можеш да я излъжеш. Тяхната любов отиде в нашите ръце“, каза пък композиторът Мартин Антонов.

„Развълнувам съм, че нашата песен бе оценена по най-достойния начин и то от хората. Оценката на публиката е най-важната за нас. Песента направихме за нея. Още през зимата с Мартин Антонов имахме идеи за съвместен проект и конкретно да бъде песента за този фестивал“, разказва певецът Александър Томов.
„В последствие се свързахме с поетесата Татяна Йотова, която написа прекрасен текст, който пресъздава най-точно и максимално добре това, което е искал да внуши Мартин чрез мелодията“, каза още той. 

Радост в Дома на писателя: Татяна Йотова представи книга с пиеси

Тази година фестивалът "Бургас и морето" бе по-емоционален и въздействащ отвсякога. На сцената пред бургазлии се качиха най-големите имена в българската популярна музика, за да отдадат почит и уважение пред слънчевото момиче на българската поезия Петя Дубарова. Йорданка Христова, Ваня Костова, Роси Кирилова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Кичка Бодурова, Росица Борджиева, дует "Ритон" и "Тоника Домини" разчувстваха бургаските зрители с вечните хитове по стихове на голямата-малка Петя - "Нощ над града", "Зимна Ваканция", "Сбогом, лято", "Радостта като сълза", "Лунапарк", "Доброта", "Настроение" и други.

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...