Печат
Категория: Създадена на Понеделник, 01 Септември 2014 Написана от BurgasArt
Геновева Цандева и Бойко Иванов изпяха две песни от „Речното момиче“ на „Солени ветрове“ в Бургас, представят "плочата" и на Бардфест - Ловеч
Геновева Цандева и Бойко Иванов от дует „Келтик“ имат нов музикален албум. Той е издаден в четвъртък, съобщи пловдивската поетеса от сцената на „Охлюва“ в Бургас. 
14 авторски песни са включени в албума „Речното момиче“. Автор на стиховете е дамата, която е родена в Ловеч, но живее в Пловдив. Музиката на повечето от тях е също нейна, а аранжиментът е на музиканта Бойко Иванов.
Със „Старата къща“ и „Речното момиче“ дуетът очарова своите бургаски почитатели. Геновева Цандева и Бойчо Иванов ги изпълниха в концерта „Песента на барда“, а в конкурса „Срещу вятъра“ се представиха блестящо с „Народе, мой“, посветена на композитора Любомир Пипков.
Дует „Келтик“ ще представи новия си албум „Речното момиче“ и на „Бардфест Ловеч“, който ще бъде официално открит на 5 септември в 18 часа от кмета на града Минчо Казанджиев, под чийто патронаж се провежда фестът. 
Дуетът е създаден през 2009 година. Цандева е автор на четири стихосбирки. Член е на Дружеството на пловдивските писатели. Носител е на национални награди от конкурси за поезия и музикални фестивали. Иванов пък е автор на музика и аранжименти на песни, включително и в двата им музикални диска – „Молитва за обич“ и „Речно момиче“. 
 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...