ЕвГений Халачев реди благотворителна изложба днес

Печат
Категория: Новини Създадена на Понеделник, 12 Ноември 2018 Написана от BurgasArt

За малкия Виктор, който страда от Рабдомиосарком на пикочния мехур, ще свири ансамбъл от Музикалното училище
ЕвГений Халачев реди благотворителна изложба днес. Вместо просто да покаже новите си творби, бургаският художник избра да представи своите картини днес в 17.30 часа в Клуба на моряка в Бургас с благотворителна цел. 
„Бях решил тази есен да не правя изложба, но колко хора се нуждаят от помощ… Избрах Виктор. Той е само на годинка, а е преживял толкова много…., а и е бургазлийче” , обяснява решението си бургаският художник пред репортер на BurgasPlus.

Подкрепа за организацията на изложбата Халачев получава от Съюза на моряците – ветерани в Бургас. Морските вълци са научили от живота, че съпричастността и човещината правят деня добър.
Атанас Иванов, Тодор Тодоров, Симона Маринова и Диана Димитрова от Китареният ансамбъл на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ приеха с радост поканата от организаторите на изложбата да свирят за малкия юнак.
„Нашето винаги усмихнато МОМЧЕ - Виктор е само на 1 годинка. Кръстихме го така, защото знаехме, че ще е победител, но не предполагахме, че битката ще е с рака. Още на 3 месечна възраст претърпя първата си операция в Пирогов. Всичко мина добре и бяхме щастливи до края на април месец 2018 г., когато отново постъпихме в Пирогов”, пишат във Фейсбук страницата му неговите родители.
ЕвГений Халачев и организаторът на изложбата очакват да намерят повече съмишленици в родния Бургас и заедно да помогнат на малкия Виктор да има наистина усмихнато детство. Без болка! 

Коментари

Най-четените статии