ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
milen-na-velene Бывают дни, когда опустишь руки, бывают дни, когда ты ждешь того, случится то, что ждешь и происходит, то, именно того, чего ты ждешь. Случилось...
Вести

Наградиха Милен Тотев с почетен знак „Трудова доблест на Русия“

Българския Окуджава бе поздравен за престижното отличие и от генералния консул Андрей Громов
Бардът Милен Тотев получи престижна награда. Българският Окуджава бе отличен с почетен знак „Трудова доблест на Русия“. Председателят на Управителния съвет на Общинска организация Русофили – Несебър му връчи наградата, присъдена от ръководството на Всерусийската обществена организация на героите, кавалерите на държавни награди и лауреатите на държавни премии "Трудова доблест на Русия".

Това е едно от най-престижните отличия в Руската федерация. Почетният знак, който му бе връчен през миналата седмица, е за обществената работа и участие в патриотичното възпитание на младите хора.
Милен Тотев бе поздравен за наградата и от генералния консул на Русия в Русе Андрей Громов. В почетния адрес, под който стои подписът на руския дипломат, пише, че неговият принос за развитието на руско-българските отношения е от голямо значение за двете страни.
„Връзката между нашите народи, между Русия и България, се основава на общите ценности, свързана е с историческата памет на двата народа и дава уникална възможност за поддържане междукултурен диалог, опирайки се на интересите на страните ни в условията на съвременния свят“, добавя руският консул.  

Коментари

Вести от региона