Брейк нашествие в Бургас заради BATTLE TIME

Печат
Категория: Новини Създадена на Понеделник, 11 Март 2019 Написана от BurgasArt

Националният брейк денс турнир BATTLE TIME в Бургас ще стартира на 30 март. Брейк величията Bboy Nasso, Bgirl Dora и Bboy EF One са в журито на турнира

Брейк нашествие в Бургас се очаква в края на мееца заради второто издание на турнира BATTLE TIME, в който ще участват осем отбора. Националният брейк денс турнир ще стартира на 30 март от 19:00 часа. Домакин е Културния дом на Нефтохимика, съобщиха организаторите.

Бургаската „Queen Mary” отново е на върха

Отбори от 5 до 8 деца на възраст до 16 години от градовете София, Перник, Монтана, Разград и Бургас ще се включат в надпреварата, а изпълненията им ще бъдат оценявани от световноизвестни съдии, информираха организаторите от Младежки културен център, Община Бургас, брейк клуб "Black Style".

 

Брейк величията Bboy Nasso, Bgirl Dora и Bboy EF One са в журито на турнира.
Bboy Nasso или BAYAZID MOULOUD NACIM от Франция е танцьор и хореограф от 17 години и е първият съдия, който представяме в състезанието. Роден е в Сен Етиен, Франция, носител на множество награди и титли, сред които шампион на Франция за 2013 г. и финалист в Red Bull BC One през 2016 г.
Bgirl Dora или DORA ESZTER AITNER от Унгария започва да танцува през 1997 г. брейкинг, има множество участия в семинари и покани като съдия, главно в Европа.
Българският представител в триото жури е Bboy EF One или ПЕТЪР КОСТОВСКИ. Започва да танцува от 1988 г. В периода 1990-1999 г. се занимава с Breaking, ElectricBoogaloo/ Popping, участва в национални турнири и печели голяма част от тях като солов изпълнител и заедно със групата си ElectricForce Crew, a в последствие /1999 до 2007/ съc второто поколение ElectricForce Crew и на международната сцена. Основоположник на клуб "ElectricForce".

Откриха „Жреци на музите“ в Царево с огън и танц

RN MEDIAGROUP, която включва телевизия RN, радио "Мая" и вестник "Компас", са сред медийните партньори на организаторите на турнира BATTLE TIME. Събитието е подкрепено и от радио MIXX, Радио 1, радио Power FM, БНР и Общинското радио Гласът на Бургас.
Билети за брейк турнира ще се продават на касите на НХК от 25 март. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rodilsya-russkii-klub-soyuz-33 Название русский клуб Союз 33 связано с полетом первого болгарского космонавта Георгия Иванова, родившегося в Ловече, на космическом корабле Союз...