Протест срещу кражбата на имот в Бургас

Печат
Категория: Новини Създадена на Сряда, 31 Юли 2019 Написана от BurgasArt

Искаме си нашия имот, някой се опитва да ни го открадне, сподели Николай Богов, който имаше разрешение за строеж на 4-етажна кооперация до ОУ „Любен Каравелов“ в Бургас
Бургазлии излизат на протест срещу спирането на строеж и докладната за отчуждителна процедура. Приканваме Ви да ни подкрепите на 1 август - четвъртък от 11 часа до 12 часа пред сградата Община Бургас, призова управителят на строителна фирма Комплекс Билд ООД Николай Богов.

„Протестът, на който Ви каним е във връзка със спирането на строителството на нашия обект на ул. Любен Каравелов 63, гр. Бургас (б.а. до ОУ „Любен Каравелов“) и докладната за отчуждителна процедура. Искаме си нашия имот, някой се опитва да ни го открадне“, добави той.

 

Защо Община Бургас спря строежа до ОУ „Любен Каравелов“?

„Общината е била наясно, че в този имот ще бъде изградена 4-етажна сграда, тя е правила ПУП на имота, в която е предвидена тази сграда да се строи, одобрила е строителните планове, които показват, че ще се изгради тази сграда, тя е дала разрешение за строеж, дала е строителна линия и е отредила нивото на строителство. Поради политически причини спират строителството на обекта“, коментира Богов.

Национализация на частен имот в Бургас, комунизмът се завръща

„Опитът за отчуждаване на този имот представлява и засяга неприкосновеността на частната собственост. Това е пълен абсурд. Организирането на протеста е във връзка със забавяне на Общината по произнасяне на решение по казуса и за неглижирането на случая“, добави той.

„Мили съграждани днес става въпрос за нашия имот, но утре може да е Вашия! Нека сме единни!“, призова управителят на строителната фирма, която имаше разрешение за строеж на жилищна кооперация и по скандален начин строежът бе прекратен.  

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
kanun-dnya-pobed Наталья Матвеева Каждый год мой главный праздник 9 МАЯ я праздную по разному. Организация больших праздников и бессмертного полка позади....