Протестите пред Община Бургас ще спрат ли кражбите на имоти?

Печат
Категория: Новини Създадена на Четвъртък, 01 Август 2019 Написана от BurgasArt
Собственици на имота до ОУ „Любен Каравелов“ твърдят, че Община Бургас нарушава Конституцията с отчуждаването и протестират срещу кражбите на имоти
Днес крадат нашия имот - утре вашия! Плакат с този лозунг издигна пред сградата на Община Бургас един от собствениците на имота до ОУ „Любен Каравелов“, където бе спрян строежът на четириетажна жилищна сграда със заповед на кмета. Решението на Общинският съвет за отчуждаване на парцела те приемат като кражба и цитират българската Конституция, според която уж частната собственост е неприкосновена. 
Протестите им обаче ще спрат ли кражбите на имоти? Едва ли!
 
 
Искаме си нашия имот, някой се опитва да ни го открадне, сподели управителят на строителна фирма Комплекс Билд ООД Николай Богов. Той имаше разрешение за строеж и макар бюрократите от общината да са били наясно, че в съседство с училището върху частен терен се гради жилищна кооперация с всички необходими документи, ненадейно бе взето решение строежът да бъде замразен. 
 
 
 
Има ПУП, Общината е одобрила строителните планове, дала е разрешение за строеж и е отредила нивото на строителство. Поради политически причини спират строителството на обекта, коментира Богов.
Протестиращите настояваха за среща с кмета Димитър Николов, но заради служебните му ангажименти пред тях се изправи шефът на дирекция „Управление на общински имоти“  Живко Димитров и се опита да им обясни, че решението за отчуждаването не е на общината, а на Общинският съвет. На всички обаче е ясно, че старейшините гласуват докладните на кмета и общинарите. 
 
 
Един от гневните собственици на отчуждавания имот се закани да съди Община Бургас дори във Върховния административен съд. Протестиращите са убедени, че магистратите ще се съобразят с основния закон в републиката, според който частната собственост е непрекосновена и ще върнат справедливостта и заграбения, пардон отчуждения имот. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
kanun-dnya-pobed Наталья Матвеева Каждый год мой главный праздник 9 МАЯ я праздную по разному. Организация больших праздников и бессмертного полка позади....