Голата истина за група Жигули първо в Бургас

Печат
Категория: Новини Създадена на Сряда, 07 Април 2021 Написана от BurgasArt
Прожекциите на филма "Голата истина за група "Жигули" ще бъдат в Културен дом на нефтохимика в Бургас
 
Предпремиерата на новия филм на Виктор Божинов - „Голата истина за група „Жигули“ - ще бъде на 12 април 2021 г. в Бургас. Хората от града ще имат привилегията да го гледат още преди той официално да се появи в киносалоните на страната. Ключови кадри от филма са заснети именно в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината.
 
Продуцент на „Голата истина за група „Жигули“ е Кръстьо Ламбев, а сценаристи Ваня Николова и Нели Димитрова. Филмът разказва за група забравени музиканти, майсторски изиграни от Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов - Фицата, Лилия Маравиля, Герасим Георгиев - Геро и Димитър Рачков. Основните снимки бяха миналото лято в Бургас. Звездният актьорски състав включва още Август Попов, Параскева Джукелова, Илиана Лазарова, Климентина Фърцова, Мая Бежанска, Николай Урумов и др.
 
Филмът е финансиран от Националния филмов център, а Община Бургас също подкрепи логистично и финансово създаването му.
 
„Голата истина за група „Жигули“ включва общо 6 авторски песни на Петър Дундаков и Жоро Георгиев („Остава“). Парчетата са съвременна интерпретация на рок музиката от края на 80-те и пресъздават творчеството на група „Жигули“, създадена по сценарий в онази епоха. Текстът на всички песни, както и на първия сингъл „Няма да е днес“ към саундтрака на филма, са на бургазлията Ивайло Вълчев.
 
Ударен диалог, комични обрати и силна актьорска игра изпращат зрителите в историята на бившите музиканти, които се разделят преди повече от 30 години. Изглежда че няма нищо, което да ги събере отново, но един прекрасен ден, почти насила, те са принудени да застанат отново рамо до рамо. Двигател е бившият лидер на групата (Михаил Билалов), който спешно търси пари, за да изпрати дъщеря си (Климентина Фърцова) в музикална академия в Лондон. Творческите вражди и недоизказаните чувства в бившата банда трябва да останат в миналото, само че с всеки изминал ден мисията изглежда все по-невъзможна.
 
Филмът се разпространява от bTV Studios.
 
За бургаската предпремиера се предвиждат две прожекции - на 12 април (понеделник), от 18:00 и 20:00 часа в Културен дом на нефтохимика.
 
Билетите са на цена 15 и 20 лв. и могат да бъдат закупени на каса „Часовника“ от 07.04.2021 г.
 
Прожекциите ще се осъществят при 30 % заетост на залата, съгласно издадената заповед и при спазване на всички предписания на здравното министерство.
 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи...