Печат
Категория: Създадена на Петък, 06 Септември 2013 Написана от BurgasArt

Общински съветник от Бургас пристигна в София с три автобуса с 90 “приятели”, за да участва в “Голямото посрещане” пред парламента

Димитър МИШЕВ

Политическият сезон пак започна накриво – с шумни протести, бомба-менте в парламента и невероятни твърдения за третата световна война, която щяла да избухне на 10 септември. Дори поредната протестна акция в сряда срещу политическата мафия или т. нар. от протестиращите, гнойна коалиция, предизвика повече присмех, отколкото реална заплаха за властта. “Голямото посрещане” се превърна в “Голяма екскурзия”.

София се напълни с бургазлии, пътували по “построената” от Бойко Борисов магистрала с три автобуса “благодарение” на ГЕРБ. Малко ненадейно вождът на партията и на протестиращите, си призна, че има пръст в организацията на нещото, което вече не може да се нарече граждански протест. 

“Протестиращите идват с метрото и по южната дъга, която им построих”, похвали се генералът пред телевизионните камери малко преди да отиде при симпатизантите си, повтарящи като папагали думите му – “оставка”, “избори”. 

В началото на новия политически сезон маските паднаха. Протестът вече не е граждански, защото исканията са само политически, а протестиращите са ГЕРБери. Отговор на въпроса кой им плаща екскурзията до столицата потърсиха репортери на националните телевизии. 

Общински съветник от ГЕРБ Жечо Станков, който пристигна в София с три автобуса, пълни с бургазлии и един с малкотърновци, отрече пред камерата на бТВ, че е организатор на пътуването. 

“Не бих казал, че съм организатор, а човек, който гледа да има някаква координация в движението им, защото виждате, че са доста хората. Тези, които заявиха, че имат желание да участват в процеса, пристигнаха в София”, заяви бургаският старейшина. Той обаче не отговори на въпроса кой е платил пътуването, но няколко пъти повтори, че не е организатор.

“Не съм ги организирал аз. Те са се събрали на приятелски начала”, подчерта общинският съветник. Един от “приятелите” му обаче издаде, че голямото пътуване е организирано от ГЕРБ. 

Може би няма нищо лошо в това да протестираш срещу червените боклуци, които вземат заеми, за да поправят грешките на Дянков и в името на “популистката” идея бедните българи да не умрат от глад и студ, но когато исканията ти са политически и протестираш под строй, се поражда съмнението, че има нещо гнило в протеста. 

 Протестиращите дойдоха да си вземат парите,

заяви червеният депутат Георги Свиленски в първия ден от новия политически сезон. 

Според него, част от протестиращите ходят пред Народното събрание за да изразят личната си позиция, но повечето от тях са там само, за да си приберат 30-те или 50-те лв. 

“Ние сме готови да говорим с недоволните, но това е невъзможно с хората, които не искат диалог, а само да си получат парите”, подчерта той.

 Протестът стана изцяло партийно-политически; десните започват да си мерят силите,

 каза пък зам. председателят на парламента Мая Манолова в сряда.

“ГЕРБ и партиите от Реформаторския блок положиха доста усилия за организацията на това мероприятие. Това около парламента е всичко друго, но не и граждански протест. Протестът вече стана изцяло партийно-политически; сега вече започва втората фаза - кой да го оглави. Това е протест на десните. За 20 години те не са измислили нищо ново, за да бъдат реанимирани. Върнаха старите лозунги и сеят разделение. Скоро ще видим къде са блоковете – кои са от ГЕРБ и кои са от Реформаторския блок”, заяви Мая Манолова, преди с Михаил Миков да открият новия политически сезон. Парламентарният шеф пък сподели, че се надява Народното събрание да започне работа в нормален тон и политиката да доминира над крясъците. Малко след изявлението на Бойко Борисов, в което вождът на ГЕРБ се обърна към управляващите с думите “айде давайте си оставката, и всичко да тръгне добре в държавата”, Миков съобщи, че на тел. 112 е подаден сигнал за бомба в парламента. “Заплахата” предизвика смях в залата, а в същото време Нова телевизия съобщи за пиян американец, който бил осъден да носи табела с надпис “аз съм идиот”, защото се обадил на денонощния телефон за спешна помощ в щатите, за да заплаши полицай с убийство. 

Ако някой може да осъди идиотите, вероятно парламентът и площадът пред него би се напълнил с хора, носещи подобни табели. 

Напъните на провокаторите да сътворят нещо запомнящо се, доведе до сблъсъци между протестиращи и полицаи с един ранен. Камерите показаха протестиращи, размахващи вериги пред погледа на полицаи. Бившият депутат и писател Едвин Сугарев след няколко неуспешни опита да познае кога ще падне правителството и гладна стачка, завършила безславно, пък заяви, че провокаторът бил МВР, а не протестиращите. 

 Властта е в ръцете на една извратена коалиция, която е опасна за България

 Министрите са марионетки, които танцуват в ръцете на олигархията, каза пред камерата на Нова телевиия Сугарев. 

Протестите ще стават все по-силни и правителството няма друг изход, освен да подаде оставка, каза пак бившият син кинжал и с охота заговори за гражданско неподчинение, което щели да обявят приятелите му от (НЕ)организирания от ГЕРБ протест.

 Аз мога да разсъждавам като демократ и като такъв смятам, че незабавно трябва да има избори, заяви “демократът” Бойко Борисов, 

чието правителство смачка бизнеса, а президентът и опозицията масово са били подслушвани с цел да бъдат контролирани и шантажирани. Заради тези прегрешения, трудно може да си представим Борисов в ролята на демократ. Живите факли, които се превърнаха в символ на партията му, мизерията и бедността са основателна причина електоралната й тежест да се стопи до 15-16 % според последните социологически проучвания. 

“С какво морално право Станишев излиза и с менторски тон говори!? На 12 май народът казва “ГЕРБ ни управлява добре, но не трябва партията да е сама във властта”, жалва се експремиерът. Явно той все още не може да приеме истината, че не може да ни управлява отново, защо никой не го ще за коалиционен партньор и мнозинството от хората искат не подмяна, а съществена промяна. 

 Нито протестите са на ниво, нито парламентът,

 каза пък председателят на „Атака” Волен Сидеров от името на партията му. Тази есен започва накриво, каза от парламентарната трибуна вождът на националистите. “Очаквах да чуя разбора от лидера на най-голямата парламентарна група. Трябваше да каже най-добрия разбор на това, което се е случило и което трябва да се случи в България. Очаквах да чуя от лидерите и на другите парламентарни групи загриженост за това, което се прави. Лидерът на най-голямата група се държи като сърдито момче и се оплаква, че бил от най-голямата група, пък не му даваме да управлява”, коментира Волен Сидеров. Той прогнозира, че Третата световна война ще започне на 10 септември, когато САЩ ще нападне Сирия, а Иран и Русия ще се намесят. 

Според лидера на “Атака”, повечето от протестиращите пред парламента са безработни или икономически обвързани с ГЕРБ. Това е една от причините да ходят на протест в работно време. Със свирки и тъпани няма как да се вдигне жизненият стандарт на хората. Няма и да се вдигне, ако законно избраното българско правителство подаде оставка под воя на няколко хиляди протестиращи “туристи”, поразходили се до София на аванта. Затова не са нужни празни приказки, а действия. На най-бедната страна в Европа й е нужно ляво правителство, което да върне социалната справедливост, да разбие монопола и да даде шанс на българските производители да се изправят след 4-годишния рекет от страна на държавата. Ляво, но не левашко! 

За да изпълни програмата си, кабинетът “Орешарски” трябва да се освободи от зависимостта на партиите и да спре замяната на “калинки” от ГЕРБ с нови “калинки” от коалиционните партньори. Това изглежда невъзможно и затова най-вероятно прогнозата на нумеролога Кристина Сунгарска ще се окаже точна. Орешарски няма да падне скоро, но и промяната ще я почувстваме едва пред 2015 година когато най-вероятно ще имаме ново правителство и политическата система ще се изчисти от дъртите партийни грешници. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...