Печат
Категория: Създадена на Петък, 19 Декември 2014 Написана от BurgasArt

Беден българин влачи тежка количка със счупен крак, защото не му дават социални помощи

Димитър МИШЕВ - в. "Компас"

Беден българин със счупен крак е принуден да влачи тежка количка с вторични суровини, за да не умре от глад. За държавата той е никой, защото няма пари да си смени личната карта. Подобно на повечето българи, които биха се обидили, ако някой ги нарече магаре или лош материал, Радослав Владимиров тегли покорно своя хомот и не благославя виновниците за съдбата му по майчина линия.

Търпението му обаче е на изчерпване, защото бремето, което носим с избора си от 5 октомври, става все по-тежко. Бедната ни държава заседна насред блатото като каруца, а „каруцарите“, заради които един достоен мъж като Радослав Владимиров прилича на магаре, не го забелязват. Мъжът със счупения крак обаче е символ на българина. Той не проси за милостиня, а смело дърпа своя хомот. 

Документът за самоличност на Радослав се счупил, защото докато мъжът се подпирал на патериците, паднал от джоба му и мотокар го прегазил. Преди три месеца ламарина, тежаща повече от тон, пък паднала върху крака му, но въпреки болката, Владимиров изминава десетки километри с вързана на кръста му количка.

„Гледам да я спирам, защото ако я изпусна, ще ме убие. Ходих при социалните, но те не ми обръщат внимание. Карат ме да си сменя личната карта, но нямам пари. Изкупуват желязото по 32 стотинки за килограм и едвам изкарвам за едно парче хляб. Как да плащам такси?“, каза Радослав пред камерата на Нова телевизия.

„Искам само да ми се оправи кракът. Богатство не ми трябва. Предпочитам да съм беден, но да имам здраве“, споделя бедният мъж. Той не подава ръка за милостиня. Боли го, но стиска зъби и продължава по пътя, а камионите край него се движат с бясна скорост и животът му е изложен на риск. 

Опасности дебнат от всички посоки, но българинът продължава своя път, а затъналата в тресавището държава няма измъкване. Няма, защото гордият народ все си избира каруцари да го ръководят. Затова може би световноизвестният астролог и кабалист Гал Сасон заяви в началото на седмицата, че сънародниците ни имат нужда от шамар през лицето, който да ги накара да се събудят. 

„Преди хората си казваха, че не харесват себе си. Това, което се случва сега, е индикация, че те разбраха проблема. Той не е у тях. Може би е в лидерството и във факта, че ние избираме водачите си. Хората просто осъзнаха, че не трябва да се самообвиняват за всичко, че заедно могат да създадат по-силна общност“, каза в интервю за БНТ астрологът. Според него, Плутон ще промени начина, по който гледаме на парите, и това ще се отрази благоприятно на икономиката ни. Революционните промени в България ще продължат и през тази година. Хората осъзнаха своята сила и могат отново да сменят водачите, прогнозира Сасон. Ще ги сменят, но какво от това?! От началото на т. нар. демократични промени се пръкнаха една дузина „спасители“, а родината ни все повече затъва. Всички вече осъзнаха, че спасението не е в подмяната, а в смяната на държавния модел. Нужни са нови правила, защото на хората им писна от нагласени избори и от мутрите, които си подхвърлят властта като мръсна бухалка. Трябват ни нови закони, за да не тегли Радослав своята количка, а държавните еничари да се правят, че не го виждат!

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...