Печат
Категория: Създадена на Събота, 14 Март 2020 Написана от BurgasArt

Две са вече жертвите на коронавируса в София. След възрастната жена, почина и съпругът й. в Двамата бяха настанени в Пирогов, заразени с COVID 19

74-годишният мъж, който бе настанен в „Пирогов“, заразен с коронавируса COVID 19, почина, съобщи бТВ.

Пациентът бе приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8 март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми, информират от здравното заведение.

След провеждане на лабораторни изследвания за новия коронавирус резултатите бяха положителни.

На 11 март почина съпругата му - 66-годишна жена, която също бе с положителна проба за коронавирус. Тя постъпи в "Пирогов" с тежка двустранна пневмония. Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция. Въпреки извършените интензивни реанимационни мероприятия, лекарите не са успели да спасят живота ?.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.

31 остават регистрираните случаи на коронавирус у нас. Стриктно се следи за спазването на извънредните мерки в цялата страна. Осемте положителни проби, установени вчера, са на хора на възраст между 24 и 80 години. Най-възрастният до момента е пациент в болница "Свети Наум", транспортиран в „Пирогов“.

Лекарите във ВМА вече имат наблюдения как протича заболяването при леките и средно тежките случаи, каквито са шестимата пациенти, настанени там.

Температурата при тях се движи от 37,6 градуса до максимум 38 градуса. Тоест тя не е висока, както е при грипа, а именно 39-40 градуса. Гърлото е силно зачервено, засягане на долните дихателни пътища има при една жена. Състоянието й е стабилно. Прави впечатление, че не са засегнати други органи и системи.

Следят се и трима заразени, които се лекуват у дома. Поддържа се активна видеовръзка с болните, които са по домовете си. Има готовност при евентуални усложнения те да бъдат настанени в инфекциозната клиника във ВМА.

От оперативния щаб допълниха, че в болници ще се настаняват само пациенти със средно тежки симптоми. В „Пирогов“ в стабилно състояние е настанен и пациентът от „Св. Наум“.

Предприетите мерки срещу неспазващите карантината вече дават мерки - четирима шофьори са арестувани и върнати принудително в домовете си, след като е установено, че не са у дома, а в заведение в Сливница.
 

Коментари

Най-четените статии