Печат
Категория: Създадена на Събота, 18 Април 2020 Написана от BurgasArt
Има и заразен с COVID19 в Айтос, а в УМБАЛ Бургас са настанени бащата и майката на двумесечното бебе. Те също са заразени с коронавирус
 
31 са към този момент регистрираните случаи на заразени с коронавирус в Бургас и областта. Петима от тях са в болница. 
Оздравелите са 11 души, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.
В Инфекциозното отделение на УМБАЛ са постъпили 43-годишен мъж, неговата съпруга и двумесечното им бебе. Те са заразени с COVID-19. Заедно с тях броят на настанените в УМБАЛ става 4, един пациент има в Айтос.
 
Две контактни лица на 43-годишния мъж са дали положителна проба при тестване. Това са 83-годишен мъж, който е лежал заедно с него във вътрешно отделение на бургаска болница, както и санитарка на 53 години от същото лечебно заведение. Екипи на РЗИ са изследвали целия контактен медицински персонал. Днес продължава тестването на 16 настанени там пациенти, както и на всички контактни на новозаразените с коронавирус.
Санитарката и 83-годишният мъж са под домашна карантина. Засега нямат симптоматика, изискваща настаняване в лечебно заведение. В болницата, където са открити новите случаи, ще бъдат разпоредени и допълнителни противоепидемични мерки.
 
Като цяло обстановката по КПП-тата е спокойна. От Полицията съобщиха, че все още срещат хора без маски, както и такива, които посещават забранени с министерската заповед зони. На нарушителите се налагат глоби. Предстои нова проверка на декларациите, представени досега при КПП, за истинността на попълнените данни. Създадена е организация по охрана на храмовете в цялата област. В ромските махали ситуацията е спокойна. 

Коментари

Най-четените статии