Печат
Категория: Създадена на Неделя, 21 Юни 2020 Написана от BurgasArt
Затвориха сградата на Община Сунгурларе за дезинфекция заради трима служители с COVID-19, чакат се резултатите от тестовете на 30 души
Снимка: БНР-Бургас
117 са новите заразени с COVID-19 у нас за последните 24 часа, а шестима са починали. Трима от тях са от Област Бургас. Това сочат данните на Единния информационен портал. 
Междувременно директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров каза пред БНР – Бургас, че е започнало епидемиологично проучване и тестване в община Сунгурларе заради тримата заразени с коронавирус служители на администрацията.
"Най-вероятно цялата администрация ще се тества. Те са около 30 души", заяви д-р Паздеров. 
Кметът на Сунгурларе д-р Георги Кенов пък издаде заповед да бъдат въведени строги противоепидемични мерки.
„Преустановява се работата и се забранява достъпа до сградите на Общинска администрация Сунгурларе, кметствата и кметските наместничества, Домашен социален патронаж, ЦПЛР и пенсионерските клубове“, разпореди градоначалникът. 
Всички училища, детски градини и читалища в общината са затворени. Забранява се провеждането на масови мероприятия. Кметът разпореди да се въведе дистанционна форма на работата и препоръча на гражданите да носят маски на всички открити и закрити обществени места. 
Колко са заразените в Община Сунгурларе и превърна ли се в първото огнище на COVID-19 в областта ще стане известно утре, когато излязат официално данните на Единния информационен портал. 

Коментари

Най-четените статии